Studio S Entertainment Akira Kurosawa Samurai Masterpiece Collection (Blu-ray/VoD) - Studio S Entertainment

Studio S Entertainment

Omslag av Akira Kurosawa Samurai Masterpiece Collection (Blu-ray/VoD)

Förstora omslag

Genre Action, Äventyr, Blu-ray, Boxar, Klassiker
Längd 12 h 27 min
Land Japan
Inspelningsår 1950-1962
Regi Akira Kurosawa
Skådespelare Toshiro Mifune med flera
Textning Svenska, Finska, Norska, Danska
Artikelnr S500
Release 2015-11-02
Omslag av Akira Kurosawa Samurai Masterpiece Collection (Blu-ray/VoD)

Akira Kurosawa Samurai Masterpiece Collection (Blu-ray/VoD)

Här kan du streama Rashomon:
SF Anytime Telia FilmbutikenGoogle Play

Här kan du streama De sju samurajerna:
SF Anytime Telia FilmbutikenGoogle Play

Här kan du streama Blodets tron:
SF Anytime Telia FilmbutikenGoogle Play

Här kan du streama Den vilda flykten:
SF Anytime Telia FilmbutikenGoogle Play

Här kan du streama Yojimbo – Livvakten:
SF Anytime Telia FilmbutikenGoogle Play

Här kan du streama Sanjuro:
SF Anytime Telia FilmbutikenGoogle Play

Blu-ray finns att köpa på Discshop, Ginza, CDON eller Kvarnvideo.

.
Äntligen återkommer Akira Kurosawas mästerliga samurajfilmer på den svenska marknaden efter att ha varit borta under alltför lång tid! Och denna gång är mästerverken digitalt nyrestaurerade med briljant kvalitet!

Demonernas port (1950)
Rashōmon, med Toshirô Mifune, Masayuki Mori, Machiko Kyo.
En fängslande psykologisk thriller som cirkulerar kring ett mord och hur dess händelseförlopp uppfattats helt olika av fyra olika vittnen, inklusive offret själv. Filmen belönades med Guldlejonet vid filmfestivalen i Venedig och kom att bli Akira Kurosawas stora internationella genombrott.

De sju samurajerna (1954)
The Seven Samurai, med Takashi Shimura, Toshirô Mifune, Yoshio Inaba.
En av de största och mest spännande filmepos som någonsin gjorts. Det handlar om hur en grupp bönder i en liten by tröttnar på att trakasseras av banditer, och därför rekryterar en handfull samurajer att skydda dem. Ett tre timmar långt äventyr som ständigt ligger i topp när regissörer som Martin Scorsese, Francis Ford Coppola och Quentin Tarantino listar historiens bästa filmer. Förlaga till westernfilmen ”7 vågade livet”.

Blodets tron (1957)
Throne of Blood, med Toshirō Mifune, Isuzu Yamada, Minoru Chiaki, Hiroshi Tachikawa.
Akira Kurosawa tolkar Shakespeares Macbeth i 1700-talets Japan. Samurajerna Washizu och Miki tjänstgör som vakter åt krigsherren Tsuzuki som befinner sig i strid med en konkurrerande krigsherre. En häxa i skogen förutspår att Washizu kommer att efterträda Tsuzuki på tronen. Som en härdad krigare som tar sig till makten den brutala vägen, gör Toshiro Mifune en enastående prestation.

Den vilda flykten (1958)
The Hidden Fortress, med Toshiro Mifune, Misa Uehara, Minoru Chiaki, Kamatari Fujiwara.
Tiden är 1500-tal och platsen är Japan. En prinsessa och en general är på flykt undan fiender som vill åt det guld hon har med sig. Under färden träffar de två bönder som övertygas att hjälpa dem i utbyte mot rikliga belöningar om de kommer fram till sin destination i säkerhet. Akira Kurosawa belönades med Silverbjörnen för bästa regi vid filmfestivalen i Berlin. för denna film som var den avgörande inspirationen för ”Stjärnornas krig” 1977.

Yojimbo – Livvakten (1961)
Yojimbo, med Toshirô Mifune, Tatsuya Nakadai, Yôko Tsukasa, Isuzu Yamada.
Till en liten japansk by som hålls i järngrepp av två rivaliserande ligor kommer en dag en luggsliten man. Han är pank och hans enda ägodel är ett sylvasst svärd. Han erbjuder sin tjänst som livvakt (Yojimbo) åt de bägge familjernas överhuvuden, en i taget, och spelar sen ut dem mot varandra på ett väldigt smart sätt. Flera nyinspelningar av filmen har gjorts, bland annat ”För en handfull dollar” (1964) av Sergio Leone, ”Korpen flyger” (1984) av Hrafn Gunnlaugsson och ”Last Man Standing” (1996) av Walter Hill.

Sanjuro (1962)
Med Toshirô Mifune, Tatsuya Nakadai, Keiju Kobayashi.
Toshiro Mifune svänger svärd och frustar i denna lätt komiska pärla signerad Akira Kurosawa som är en fristående fortsättning på ”Yojimbo”. Vår ensamma vandrare hamnar här i en by där korruption och förräderi fått fritt svängrum medan deras ledare är borta. Några män bestämmer sig för att slå tillbaka, men vet inte riktigt hur. Den ensamme vandraren, som behärskar svärdets ädla konst till fulländning, är ett bättre val än någon annan.