Studio S Entertainment Agaton Sax (DVD) - Studio S Entertainment

Studio S Entertainment

Omslag av Agaton Sax (DVD)

Förstora omslag

Genre Animerad film, Familjefilm
Längd 1 tim 15 min
Land Sverige
Inspelningsår 1976
Regi Stig Lasseby
Skådespelare Olof Thunberg, Stig Grybe, Isa Quensel, Bert-Åke Varg med flera.
Textning Svenska
Artikelnr S1024
Release 2021-05-31
Omslag av Agaton Sax (DVD)

Agaton Sax (DVD)

I London lyckas de två storskurkarna Julius Mosca och Octopus Scott rymma från fängelset. Nu är de på väg mot Byköping i Sverige med planen att stjäla Agaton Sax superdator Tänkande August, som är så full av brottsfakta att det skulle vara oerhört farligt om den hamnade i deras ägo. Men det tänker förstås Agaton Sax och hans fumlige kollega, Mr. Lispington från Scotland Yard, göra allt för att hindra. Problemet är att Mosca och Scott har två identiska dubbelgångare, vilket gör uppgiften dubbelt så svår!

AGATON SAX OCH BYKÖPINGS GÄSTABUD blev historisk 1976 som den allra första helt animerade svenska långfilmen. Bakom filmen låg Stig Lasseby och Jan Gissberg, som tidigare gjort tv-serie av Nils-Olof Franzéns populära böcker om Agaton Sax och som senare även skulle göra animerad film av Pelle Svanslös och Kalle Stropp och Grodan Boll.

BONUSMATERIAL
Nio animerade kortfilmer av Stig Lasseby som aldrig tidigare givits ut på DVD: Resenären (1959, 4 min), Fakiren (1959, 4 min), Hjulmänniskan (1959, 4 min), Bollarna (1960, 8 min), Badaren (1966, 5 min), Sveagris (1969, 7 min), Fido går till plugget (1971, 8 min), En slant är en slant inte sant? (1979, 12 min) samt en reklamfilm för Pompadour konfekt (1974).

SPÄNNANDE OCH UNDERHÅLLANDE. Man har verkligen nöje av den” Upsala Nya Tidning

FINT TECKNAD UNDERHÅLLNING. Agaton Sax är en härlig figur. Fast jag är vuxen hade jag barnsligt roligt” GP

VILKEN FILM! Lekfull och fartfylld. Rekommenderas varmt – för hela familjen” GT