Studio S Entertainment Being Maria (Bio) - Studio S Entertainment

Studio S Entertainment

Omslag av Being Maria (Bio)

Förstora omslag

Genre BIOFILMER, Drama
Land Frankrike
Inspelningsår 2024
Regi Jessica Palud
Skådespelare Anamaria Vartolomei, Matt Dillon, Hugo Becker. Marie Gillain, Yvan Attal
Artikelnr S1190
Release KOMMANDE PÅ BIO
Omslag av Being Maria (Bio)

Being Maria (Bio)

VAD VAR DET EGENTLIGEN SOM HÄNDE MELLAN SCHNEIDER OCH BRANDO? ”BEING MARIA” BERÄTTAR DEN SANNA HISTORIEN.

När den lovande och blott 19-åriga aktrisen Maria Schneider erövrar huvudrollen som Jeanne i ”Sista tangon i Paris” (1972) tycks lyckan vara fullkomlig för henne. Hollywoodjätten Warner producerar, den hyllade Bernardo Bertolucci regisserar och motspelare är ingen mindre än legenden Marlon Brando! Men lyckodrömmen blir snart en mardröm. Under inspelningen sker något så fruktansvärt att det kommer skaka om Maria så illa att det kommer påverka resten av hennes liv.

Anamaria Vartolomei (Césarbelönad för Omständigheter) spelar Maria Schneider och Matt Dillon (Oscarnominerad för Crash) är Marlon Brando i denna starka, tragiska och upprörande sannsaga som utspelas 45 år innan Metoo förändrade världen. Historien har orsakat mycket skriverier och spekulationer under flera decennier, men det är först nu som någon vågat avtäcka hela historien i en spelfilm.

BEING MARIA ingår i det officiella urvalet till Cannesfestivalen 2024 och är en film som lär höra talas om sig.