Studio S Entertainment Afrikas drottning (Blu-ray) - Studio S Entertainment

Studio S Entertainment

Omslag av Afrikas drottning (Blu-ray)

Förstora omslag

Genre Äventyr, Blu-ray, Drama, Klassiker, Releaser längre fram
Land USA/Storbritannien
Inspelningsår 1951
Regi John Huston
Skådespelare Humphrey Bogart, Katharine Hepburn
Artikelnr S1144
Release TBA
Omslag av Afrikas drottning (Blu-ray)

Afrikas drottning (Blu-ray)

Ett engelskt syskonpar bor i Belgiska Kongo där de verkar som missionärer vid första världskrigets utbrott. Till den by där de driver en kyrka för befolkningen kommer en dag soldater, tillhörande den tyska armén och bränner ner bybornas hus men skonar missionärsparet och deras bungalow. Brodern blir alltmer förvirrad och dör, och systern Rose (Hepburn) lämnar byn med ångbåtsföraren Charlie (Bogart) som kör post på floden med sin gamla ångbåt, The African Queen. De tar sig ner för floden medan Rose utvecklar och övertalar Charlie att de ska försöka torpedera det tyska ångfartyget Louisa. För att kunna göra detta måste de först ta sig förbi det tyska fortet Shona och ta sig genom farliga forsar längs floderna.

Filmen nominerades till fyra Oscar: bästa manliga huvudroll (Humphrey Bogart), bästa kvinnliga huvudroll (Katharine Hepburn), bästa regi (John Huston) och bästa manus (James Agee och John Huston). Den vann enbart priset för bästa manliga huvudroll. Rollen som Charlie Allnut var den enda som gav Humphrey Bogart en Oscar under hela hans karriär.