Studio S Entertainment Salong Kitty (Blu-ray) - Studio S Entertainment

Studio S Entertainment

Omslag av Salong Kitty (Blu-ray)

Förstora omslag

Genre Blu-ray, Drama, Krigsfilm, Releaser längre fram
Land Italien, Frankrike, Västtyskland
Inspelningsår 1976
Regi Tinto Brass
Skådespelare Helmut Berger, Ingrid Thulin, Teresa Ann Savoy
Artikelnr S1129
Release TBA
Omslag av Salong Kitty (Blu-ray)

Salong Kitty (Blu-ray)

I Italien totalförbjöds ”Salon Kitty” och kunde släppas först efter 30 (!) censurklipp. I Sverige kallades den för ”Fascistporr” (Expressen) och medierna rasade mot att självaste Ingrid Thulin axlade titelrollen som bordellmamma. Det gick minsann inte ann för en Guldbaggebelönad Bergmanaktris att vältra sig naken på en nazibordell.

”Caligula”-regissören Tinto Brass påkostade verk bygger på Peter Nordens verklighetsbaserade bästsäljare och utspelas innuti Berlins mest exklusiva horhus – som i själva verket är en förtäckt spioncentral. Varje stön och varje ord som yppas av de högt uppsatta gästerna registreras av SS-flickorna, som tvångskommenderats att bli prostituerade i Hitlers namn.

Du kan älska filmen, du kan hata den, men du glömmer den aldrig.