Studio S Entertainment Maria Montessori (Bio) - Studio S Entertainment

Studio S Entertainment

Omslag av Maria Montessori (Bio)

Förstora omslag

Originaltitel La nouvelle femme
Genre BIOFILMER, Drama
Land Frankrike / Italien
Inspelningsår 2024
Regi Léa Todorov
Skådespelare Jasmine Trinca, Leila Bekhti, Pietro Ragusa, Emily Di Ronza
Format Tillåten från 7 år
Release BIOPREMIÄR 2024-08-30
Omslag av Maria Montessori (Bio)

Maria Montessori (Bio)

TILLSAMMANS MED KURTISANEN LILI D’ALENGY SKAPAR MARIA MONTESSORI HISTORIA

Tidigt 1900-tal. Lili d’Angely är en kurtisan som lever ett glamoröst liv i lyx. Men Lily döljer en hemlighet. Hennes lilla dotter har en intellektuell funktionsnedsättning. I många år har Lily hållit dottern gömd i rädsla för att få sitt goda rykte förstört. I Italien söker Lily upp Maria Montessori för att få hjälp. Maria är en ung doktor och pionjär som håller på att utveckla en ny och revolutionerande inlärningsmetod. Men Maria döljer också en hemlighet. En utomäktenskaplig son, som även han förvisats till ett liv i det fördolda. När Maria ställs inför ett ultimatum, sonen eller karriären, slår de två kvinnorna sig samman för att förtjäna sin plats i männens värld – och skapa historia!

Huvudrollen som legendariska Maria Montessori i denna varma, gripande och inspirerande film spelas av Jasmine Trinca som vi senast såg på bio i Paolo Genoveses Kärlekens hjältar (också från Studio S). Lili d’Angely spelas av Césarbelönade Leila Bekhti, som vi bland annat sett i Jacques Audiards En profet.

PRESSBILDER M.M FÖR NEDLADDNING HÄR