Studio S Entertainment Basket Case The Trilogy (2-Disc Blu-ray) - Studio S Entertainment

Studio S Entertainment

Omslag av Basket Case The Trilogy (2-Disc Blu-ray)

Förstora omslag

Genre Blu-ray, Skräck
Längd 91/90/90 min
Land USA
Inspelningsår 1982/1990/1991
Regi Frank Henenlotter
Skådespelare Kevin Van Hentenryck, Terri Susan Smith, Beverly Bonner
Textning Svenska
Artikelnr S1033
Release 2024-06-17
Omslag av Basket Case The Trilogy (2-Disc Blu-ray)

Basket Case The Trilogy (2-Disc Blu-ray)

New York Observers Rex Reed om Basket Case:
”THE SICKEST MOVIE EVER MADE”
… och vi lovar: del 2 och 3 är ännu värre!

”VAD ÄR DET I KORGVÄSKAN?” Detta är den nyfikna fråga som Duane ständigt får när han anländer till New York. De som vill ta sig en titt lever inte länge! För i väskan finns Duanes groteskt deformerade tvillingbror Belial. En både ful och elak jävel med knivvassa tänder och klor – ute efter hämnd!

BASKET CASE var den mycket, mycket störda Frank Henenlotters debutfilm, inspelad med minimal budget. Filmen blev snabbt omtalad och gick två år som nattbio i New York. Med tiden har filmen nått gillande även utanför kultkretsar och blev 2017 invald i Museum of Modern Art. I Sverige gjorde censuren sex klipp på sammanlagt 3,5 minuter i ettan.
Del 2 och 3 är flera snäpp våldsammare och därför ansågs det lönlöst att ens försöka få dem godkända av censuren –
så de får Sverigepremiär först nu!

ÖVER TVÅ TIMMAR BONUS:
* INTRODUKTION av regissören och manusförfattaren Frank Henenlotter * KOMMENTARSPÅR med Frank Henenlotter, producenten Edgar Ievens och skådespelaren Beverly Bonner * WHAT’S IN THE BASKET? Dokumentär om tillkomsten av trilogin, med Frank Henenlotter, skådespelarna Kevin VanHentenryck (huvudrollen), Beverly Bonner och Annie Ross, producenterna Edgar Ievans och James Glickenhaus, make up-artisterna John Caglione Jr, Kevin Haney och Gabe Bartalos samt manusförfattaren Uncle Bob Martin * GRISLY GRAHAM HUMPHRIES. En titt på den legendariske filmaffischskaparens karriär * IN SEARCH OF THE HOTEL BRESLIN. Dokumentär om första filmens inspelningsplats * 42nd STREET THEN AND NOW. Frank Henenlotter ledsagar oss i områdena i New York där filmen spelades in * BORTKLIPPTA TAGNINGAR * TRAILERS * RADIOREKLAM * BILDGALLERI * BAKOM KAMERAN-GALLERI

Om ettan:
ANSEDD SOM… ”TVEKLÖST EN AV 80-TALETS BÄSTA SKRÄCKFILMER. GROTESK, CHOCKERANDE OCH MYCKET ROLIG” TV Guide

Om tvåan:
”NÅGRA AV DE MEST HÄPNADSVÄCKANDE SCENER SOM NÅGONSIN GJORTS”
New York Daily News

Om trean:
”DEN ÖVERLÄGSET SJUKASTE AV DE TRE. MAN SITTER MED HAKAN I GOLVET”
Eye of Film