Studio S Entertainment I lagens namn (DVD) - Studio S Entertainment

Studio S Entertainment

Omslag av I lagens namn (DVD)

Förstora omslag

Genre Action, Klassiker, Svensk film
Land Sverige
Inspelningsår 1986
Regi Kjell Sundvall
Skådespelare Sven Wollter, Stefan Sauk, Anita Wall, Ernst Günther, Pia Green
Artikelnr S1104
Release 2022-11-14
Omslag av I lagens namn (DVD)

I lagens namn (DVD)

17LEIF GW PERSSONS SNUTSUCCÉ – DIGITALT RESTAURERAD OCH FÖR FÖRSTA GÅNGEN PÅ BLU-RAY!

Genom Stockholms undre värld, bland horor och knarkare, färdas fyra personer i sin piket. Natt efter natt. I mörka tunnlar och öde garage låter de sin makt härska till ekot av spräckta skallar och söndersparkade blodkärl. De är självutnämnda domare och bödlar – och straffen verkställs omedelbart. Men det är ingen idé att ringa polisen. Det är de som ÄR polisen!

I LAGENS NAMN är en rå och provocerande snutthriller byggd på Leif GW Perssons roman ”Samhällsbärarna” och inspirerad av verkliga händelser. Filmen orsakade stor massmedial uppståndelse när det avslöjades att polismakten motarbetade inspelningen och till och med krävt ändringar i manuskriptet.

Sven Wollter spelar, liksom i Bo Widerbergs GW-filmatisering ”Mannen från Mallorca”, kommissarie Jarnebring. För regin svarar Kjell Sundvall. Detta var hans andra biofilm, vilken snart skulle följas av succéer som ”Jägarna”, ”Tomten är far till alla barnen”, ”Grabben i graven bredvid” och ”Jägarna 2”.

Den uppmärksammade filmen har nu blivit digitalt restaurerad och släpps för allra första gången på Blu-ray.