Studio S Entertainment 30:e november (Blu-ray) - Studio S Entertainment

Studio S Entertainment

Omslag av 30:e november (Blu-ray)

Förstora omslag

Genre Blu-ray, Klassiker, Svensk film
Land Sverige
Inspelningsår 1995
Regi Daniel Fridell
Skådespelare Göran Gillinger, María Celedonio, Ray Jones IV, Jonas Karlsson, Percy Bergström, , Frida Hallgren, Johanna Sällström, Stefan Sauk
Artikelnr S1094
Release 2022-10-24
Omslag av 30:e november (Blu-ray)

30:e november (Blu-ray)

EN AV DE MEST EFTERLÄNGTADE FILMERNA FÖR UTGIVNING… NU SLÄPPS ÄNTLIGEN 30:E NOVEMBER PÅ BLU-RAY!

Daniel Fridells 30:E NOVEMBER har i många år varit en av de svenska filmer som filmkonsumenterna helst vill se utgiven på DVD eller Blu-ray. Efter att Studio S haft framgång med Fridells SÖKARNA både som repris på bio och på DVD/BD är det nu dags för filmen på Blu-ray. Dessutom i en nyscannad version med toppenfin ljud och bild-kvalitet.

Titeln 30:E NOVEMBER syftar på Karl XII:s dödsdag då många skinheads firar den gamle härföraren vid hans staty i Kungsträdgården i Stockholm. Filmen utspelas dock mest på sommaren, kring vår nationaldag.

Adam och Julia möts för första gången som förövare och offer. Adam deltar i ett attentat mot en flyktingförläggning, men räddar ändå invandrartjejen Julia undan eldslågorna. Trots att de borde känna hat mot varandra attraheras de ögonblickligen. Snabbt inser de att de måste hålla kärleken hemlig, inte minst för att Julias bror är ledare för ett invandrargäng i samma skola som Adam går i. När datumet närmar sig nationaldagen har hatet mellan skinnskallarna och invandrargänget eskalerat till nivån att en dödlig sammandrabbning är svår att undvika. Var står Adam och Julia när hatet flammar upp som värst?

Adam spelas av Göran Gillinger som för tillfället var ett populärt namn tack vare rollen som ”Raspen” i långköraren ”Rederiet”. I övriga roller ser vi bland annat María Celedonio, Ray Jones IV, Jonas Karlsson, Percy Bergström, Frida Hallgren, Johanna Sällström och Stefan Sauk.