Studio S Entertainment American Yakuza (Blu-ray/VoD) - Studio S Entertainment

Studio S Entertainment

Omslag av American Yakuza (Blu-ray/VoD)

Förstora omslag

Genre Action, Blu-ray
Land USA
Inspelningsår 1993
Regi Frank A. Cappello
Skådespelare Viggo Mortensen, Ryo Ishibashi, Michael Nouri, Robert Forster
Artikelnr S1075
Release 2022-10-31
Omslag av American Yakuza (Blu-ray/VoD)

American Yakuza (Blu-ray/VoD)

VIGGO MORTENSENS ACTIONSUCCÉ – PÅ BLU-RAY FÖR FÖRSTA GÅNGEN NÅGONSIN!

Den japanska maffian, den så kallade yakuzan, breder ut sig alltmer i USA. FBI-agenten Nick David får i uppdrag att infiltrera organisationen och lyckas rädda livet på en av maffialedarna, vilket gör att han som tack blir den första amerikanen att föräras medlemskap i det blodiga brödraskapet. Samtidigt som han stiger i graderna och deltar i kriget mellan yakuzan och den italienska maffian börjar han uppskatta sin position inom organisationen lite väl mycket. Snart så kommer han behöva välja mellan lojaliteten till lag och ordning och den förföriska lockelsen till den undre världens spännande värld. Hur han än gör riskerar han att hamna som nr. 1 på flertal dödslistor.

AMERICAN YAKUZA blev en oväntad succé 1993 och innebar inledningen på Viggo Mortensens klättring upp mot de riktigt höga höjderna med blockbusters som ”Rött hav”, ”G.I. Jane”, ”Ett perfekt mord” och förstås rollen som Aragorn i ”Sagan om ringen”-trilogin. Efter sistnämnda megaproduktion har Mortensen istället valt mer allvarliga roller (bland annat i en triss filmer av David Cronenberg) vilket har inneburit tre Oscarnomineringar på bara tio år. Senast nominerades han för ”Green Book”.