Studio S Entertainment Southern Comfort (Blu-ray/VoD) - Studio S Entertainment

Studio S Entertainment

Omslag av Southern Comfort (Blu-ray/VoD)

Förstora omslag

Genre Action
Land USA
Inspelningsår 1981
Regi Walter Hill
Skådespelare Keith Carradine, Powers Boothe, Fred Ward, Peter Coyote, Brion James
Artikelnr S1076
Release 2022-07-25
Omslag av Southern Comfort (Blu-ray/VoD)

Southern Comfort (Blu-ray/VoD)

WALTER HILLS HYLLADE ACTIONSUCCÉ – FÖR FÖRSTA GÅNGEN PÅ BLU-RAY I SVERIGE!

Det är tidig morgon. Solen går sakta upp över Louisianas vidsträckta träskmarker när lugnet bryts av en trupp hemvärnsmän. Fullt fältutrustade brakar de ut i vildmarken för att leka krig med lösa skott. Men de är inte ensamma i träsket. Lek blir plötsligt blodigt allvar när fienden ger sig till känna i en skur av skarpa skott. Hemvärnsmännen kastas snabbt in i ett krig mot en okänd fiende som känner terrängen perfekt och aldrig hörs eller syns. Och som inte har minsta tanke på att släppa någon av männen levande ur träsket.

Med succéfilmer som ”The Warriors”, ”48 timmar”, ”Streets of Fire”, ”Driver” och ”De laglösa” har regissören Walter Hill blivit inskriven på sidan 1 i alla böcker om de bästa actionfilmerna.

SOUTHERN COMFORT anses av många vara hans bästa. Vid Sverigepremiären gav Aftonbladet filmen fyra plus och hyllade den som ”mer spännande, våldsam och intensiv än ’Den sista färden’” Expressen delade ut fyra getingar och tyckte att den var ”en brutal sevärdhet”. Och Svenska Dagbladet menade att ”mer spännande än så här blir det ytterst sällan på en filmduk”.

Filmen ges nu ut på Blu-ray för allra första gången i Sverige!