Studio S Entertainment Jonathan of the Bears (DVD/VoD) - Studio S Entertainment

Studio S Entertainment

Omslag av Jonathan of the Bears (DVD/VoD)

Förstora omslag

Originaltitel Jonathan degli orsi
Genre Western
Land Italien
Inspelningsår 1994
Regi Enzo G. Castellari
Skådespelare Franco Nero, John Saxon, Floyd ”Red Crow” Westerman, David Hess
Artikelnr S1077
Release 2022-11-07
Omslag av Jonathan of the Bears (DVD/VoD)

Jonathan of the Bears (DVD/VoD)

SVERIGEPREMIÄR FÖR TOPPWESTERN MED FRANCO NERO I REGI AV ENZO G. CASTELLARI SOM GJORDE ”THE INGLORIOUS BASTARDS”

Som liten pojke blir Jonathan vittne till hur hans mamma och pappa mördas av tre revolvermän i vildmarken. Rädd, ensam och vilse blir han omhändertagen av en godhjärtad indianstam som adopterar honom som sin egen. Av dem och av sin bäste vän, en björnunge, lär han sig allt om det både vackra och hårda livet i vildmarken. Men ju äldre han blir växer en allt starkare vilja att bege sig iväg för att göra det han måste – hämnas mordet på sina föräldrar.

Märkligt nog har JONATHAN OF THE BEARS aldrig tidigare visats på vare sig bio, video eller dvd i vårt land. Det är en väldigt välgjord, spännande och rörande italiensk western (men med engelsk dialog) som nu äntligen får Sverigepremiär.

Huvudrollen spelas av Franco Nero, legendarisk för sina roller i spaghettiwestern-klassiker som Sergio Corbuccis ”Django” och Enzo G. Castellaris ”Keoma”.

Den sistnämnde har även regisserat JONATHAN OF THE BEARS, liksom succéer som Tarantino-favoriten ”The Inglorious Bastards” och ”Jättehajen – Vindsurfarnas skräck”. För tillfället spelar han in den senkomna uppföljaren till ”Keoma”, betitlad ”Keoma Rises”, återigen med Franco Nero i titelrollen.

Andra roller i JONATHAN OF THE BEARS görs av John Saxon (”Enter the Dragon”), David Hess (”Last House on the Left”) och Floyd ”Red Crow” Westerman, mest känd för rollen som hövdingen Ten Bear i ”Dansar med vargar”.