Studio S Entertainment Flight 73 (DVD/VoD) - Studio S Entertainment

Studio S Entertainment

Omslag av Flight 73 (DVD/VoD)

Förstora omslag

Genre Thriller
Land Indien
Inspelningsår 2016
Regi Ram Madhvani
Skådespelare Sonam Kapoor
Artikelnr S1082
Release 2022-07-25
Omslag av Flight 73 (DVD/VoD)

Flight 73 (DVD/VoD)

FILMEN OM EN AV MODERN TIDS STORA HJÄLTAR – DEN 23-ÅRIGA FLYGVÄRDINNAN NEERJA!

Trots att Indien producerar 700 långfilmer varje år tillhör filmer från detta land, som är den överlägset största filmproducenten i världen, undantagen på den svenska marknaden. Detta därför att så kallad Bollywoodfilm med sina ofta långa speltider och ändlösa sång- och dansnummer inte passar svenskens smak. Ändå har Studio S hittills kunnat erbjuda svenska folket tre indiska filmer, men av en sort som även gått hem hos västerlänningar – det uppkäftiga feministdramat ”Angry Indian Goddesses”, ”Sir” om den förbjudna kärleken mellan en fattig kvinna och en rik man samt den snart bioaktuella och ”Cinema Paradiso”-doftande ”Last Film Show”.

Film nr 4 av indiskt märke är jättesuccén Flight 73.

Detta är den sanna historien om Neerja Bhanot, en av modern tids stora hjältar, som tilldelades medalj både från Indiens, Pakistans och USAs regeringar.

Den 5 september jobbade 23-åriga Neerja som flygvärdinna ombord på PAN AM 73 när jumbojeten strax efter avfärden från Karachi kapades av tungt beväpnade terrorister. Ombord fanns 359 passagerare, vars liv sattes på spel under flera skräcktimmar. Många av dem hade inte överlevt om det inte varit för Neerja, som med sin totala brist på själviskhet riskerade sitt liv för att rädda sina medmänniskor.

Flight 73 är en otroligt spännande och välgjord film med en dialog som blandar hindi, engelska och arabiska.