Studio S Entertainment Himmel över Berlin II: Fjärran, så nära! (DVD) - Studio S Entertainment

Studio S Entertainment

Omslag av Himmel över Berlin II: Fjärran, så nära! (DVD)

Förstora omslag

Originaltitel In weiter Ferne, so nah!
Genre Drama
Land Tyskland
Inspelningsår 1993
Regi Wim Wenders
Skådespelare Bruno Ganz, Otto Sander, Peter Falk, Solveig Dommartin, Willem Dafoe, Nastassja Kinski, Horst Buchholz, Lou Reed
Artikelnr S1064
Release 2022-11-14
Omslag av Himmel över Berlin II: Fjärran, så nära! (DVD)

Himmel över Berlin II: Fjärran, så nära! (DVD)

ÄNTLIGEN SLÄPPS UPPFÖLJAREN TILL WIM WENDERS MEST ÄLSKADE FILM PÅ DVD

I ”Himmel över Berlin” förälskade sig ängeln Damiel (Bruno Ganz) i trapetsartisten Marion och blev en vanlig dödlig. Hans vän Cassiel (Otto Sander) blev därför lämnad ensam och vill inte heller vara en ängel längre. En dag blir han vittne till en liten flicka tappar balansen på en balkong tio våningar upp. Snabbt räddar han henne från en säker död och blir i samma ögonblick en människa, med allt vad det innebär.

Sex år efter Wim Wenders högt älskade ”Himmel över Berlin” (på DVD från Studio S), som blev en minst lika stor kritikerframgång och erövrade Juryns stora pris i Cannes. Trots det har denna väldigt fina film fallit lite i glömska och faktiskt aldrig släppts på DVD i Sverige, vilket vi nu ändrar på.

Bruno Ganz, Otto Sander, Peter Falk och Solveig Dommartin finns med från förra filmen. Nya i rollistan är Willem Dafoe (som djävul!), Nastassja Kinski, Horst Buchholz, rocklegenden Lou Reed och… Mikhail Gorbachev!