Studio S Entertainment The Exterminator (Blu-ray/VoD) - Studio S Entertainment

Studio S Entertainment

Omslag av The Exterminator (Blu-ray/VoD)

Förstora omslag

Genre Action, Blu-ray
Land USA
Inspelningsår 1980
Regi James Glickenhaus
Skådespelare Robert Ginty, Steve James, Christopher George, Samantha Eggar
Artikelnr S1032
Release 2022-12-05
Omslag av The Exterminator (Blu-ray/VoD)

The Exterminator (Blu-ray/VoD)

VIDEOVÅLDSKLASSIKERN FÖR FÖRSTA GÅNGEN PÅ BLU-RAY – OKLIPPT OCH DIGITALT RESTAURERAD!

Under videoerans glansdagar var det framför allt två actionfilmer som utmärkte sig – ”The Octagon” med Chuck Norris och THE EXTERMINATOR med Robert Ginty. Det som var så annorlunda med dessa filmer var att de gjorde succé i videobutikerna (och här pratar vi MEGA-succé) utan att ha fördelen av att ha gjort succé på bio tidigare samt att båda förbjöds för biovisning av censuren.

Vad gäller THE EXTERMINATOR visades filmen på bio först efter videoreleasen, då i en version där filmbolaget själva klippt bort ett par minuter. Bland annat försvann den oerhört realistiska halshuggningen, skapad av make up-geniet Sam Winston som sen skulle kamma hem fyra Oscars för ”Aliens”, ”Terminator 2” och ”Jurassic park”.
THE EXTERMINATOR är historien om Vietnamveteranen John Eastland, vars soldatvän blir misshandlad av ett av New Yorks ligistgäng och förlamas för livet. Eastland ger sig genast ut för att hämnas på gänget, varefter han även ger sig på annat slödder i staden.

Robert Ginty gör huvudrollen och upprepade sin roll i ”Exterminator 2”, skriven och regisserad av Mark Buntzman som producerade den första filmen. Även den totalförbjöds i Sverige. I övriga roller i första filmen ser vi Samantha Eggar (”The Brood”), Christopher George (”Grizzly”, ”Pieces”) och Steve James (”American Ninja”).

För manus och regi svarade James Glickenhaus, som sen även gjorde ”The Protector” med Jackie Chan, ”Blue Jean Cop” med Sam Elliott och Peter Weller samt ”McBain” med Christopher Walken.