Studio S Entertainment YTTERLIGARE FEM LOUIS DE FUNÈS-FILMER INKÖPTA! - Studio S Entertainment

Studio S Entertainment

YTTERLIGARE FEM LOUIS DE FUNÈS-FILMER INKÖPTA!

Trots att vi redan gett ut hela 15 Louis de Funès-filmer fortsätter mejlönskningarna strömma in om mer. Och visst, ni ska få MER! Ytterligare fem av knaskungens succéer är nu inköpta!

DEN VILDA JAKTEN PÅ CADILLACEN (1985). En av Louis de Funès största succéer, som sågs av hela 12 miljoner biobesökare i Frankrike! Liksom i ”Den stora kalabaliken” är hans parhäst Bourvil och regissören till nämnda film, Gérard Oury, är också densamme.
Filmen tilldrar sig under en resa mellan Neapel och Bordeaux där en cadillac packad med stulna pengar, juveler och droger leder till stora strapatser för den intet ont anande bilföraren.

DEN STORA SEMESTERN (1967). Louis de Funès som en hetlevrad skolrektor som får fullt schå att hålla efter sina tjejtokiga söner under deras helvilda sommarlov.
Som en av knaskungens söner ses Olivier de Funès, även hans son i verkliga livet. Och för regin svarar Jean Girault, som svarade för flest av Louis de Funès filmer. Hela 13 stycken, däribland ”Moralens väktare”-succéerna.

OPERATION PARASOLL
(1971). Louis de Funès, Geraldine Chaplin (dotter till Charlie Chaplin) och Olivier de Funès (son till ja-ni-vet-vem) i bilburen komedi som inleds med att trion kör över ett stup och landar i toppen på ett stort träd. Hur ska de lyckas ta sig ned?
Regissören Serge Korber instruerade Louis de Funès även i ”Den stora skandalen” och gjorde sedan ett udda karriärval när han sadlade om till porregissör.
Filmen är också känd under titeln ”Bil på avvägar”.

EN FLUGA I SOPPAN! (1976). Louis de Funès som en berömd gourmet och kokboksförfattare, ständigt i krig med snabbmats-entreprenörer. Men vad händer när han förlorar det mest värdefulla han har – sin smak!?
Knaskungen hade ett år innan filmens premiär drabbats av en hjärtattack. Hans återkomst innebar en av hans största kassasuccéer under sin karriär.
I en stor roll ser vi även Ann Zacharis, som var ett stort namn i Sverige under 1970-talet tack vare Janne Halldoffs ”Det sista äventyret” och ofta syntes i skvallerpressen för sitt giftermål med Sven-Bertil Taube och senare för förhållandet med Ted Gärdestad.
Filmens regissör, Claude Zidi, instruerade Louis de Funès även i ”Rabbi Jacob” och ”Den stora fabriken”.

DEN GIRIGE (1980). Louis de Funès som girigbuken Haragon i fars byggd på Moliéres berömda pjäs.
I samarbete med Jean Girault både skrev och regisserade Louis de Funès filmen, vilket varit hans drömprojekt sedan många år.

Läs mer om våra kommande releaser här!

skratt3_omslag