Studio S Entertainment Thor Modéen & Åke Söderblom (DVD) - Studio S Entertainment

Studio S Entertainment

Omslag av Thor Modéen & Åke Söderblom (DVD)

Förstora omslag

Genre Boxar, Klassiker, Svensk film
Inspelningsår 1936-1942
Regi Anders Henrikson, Edvin Adolphson, Lau Lauritzen, Ivar Johansson, Nils Jerring, Hugo Bolander
Skådespelare Thor Modéen, Åke Söderblom, Håkan Westergren, Birgit Tengroth, Sickan Carlsson, Annalisa Ericson, Katie Rolfsen, Benkt-Åke Benktsson, Tollie Zellman, Hjördis Petterson
Artikelnr S634
Release 2016-08-29
Omslag av Thor Modéen & Åke Söderblom (DVD)

Thor Modéen & Åke Söderblom (DVD)

Här kan du köpa filmen: Discshop, Ginza, CDON eller Kvarnvideo.

.
Det är ingen underdrift att kalla Thor Modéen och Åke Söderblom för det mest älskade och kritikerhyllade komikerparet som den svenska filmen skådat. Deras filmer har roat generationer och står för en komisk stil som inte bara definierar en epok utan också skapat ett arv som hyllas än idag. Missa inte heller stora namn som Sickan Carlsson, Annalisa Ericson, Birgit Tengroth och Hjördis Petterson.

Studio S kan här presentera sex av duons allra mest efterfrågade klassiker. Att avnjutas av såväl gammal som ung. Samtliga för första gången på dvd.

LADDA NER PRESSBILDER + PACKSHOT HÄR: https://spaces.hightail.com/receive/ulk7x

Annonsera! (1936)
Tvålfabrikör Miller, hans son Miller jr och reklamaren Bergman är oense om annonsens makt att kränga tvål. Av Anders Henrikson med Thor Modéen, Håkan Westergren, Birgit Tengroth och Åke Söderblom.

Klart till drabbning (1937)
Tosse och Putte är på plats på Pansarkryssaren Gotland någonstans i Östersjön. Kriget står inför dörren och det är lite si och så med disciplinen ombord. Av Edvin Adolphson med Thor Modéen, Åke Söderblom och Sickan Carlsson.

Julia jubilerar (1938)
Julia, som är kassörska på en pianofabrik, åker på vintersemester till Åre. Samtidigt upptäcker hennes chef att det saknas pengar i kassan. Av Lau Lauritzen med Katie Rolfsen, Thor Modéen, Annalisa Ericson och Åke Söderblom.

Springpojkar är vi allihopa (1941)
Gugge och Nuffe är goda vänner trots att de är cykelbud åt konkurrerande firmor på samma gata i Klarakvarteren i Stockholm. Av Ivar Johansson med Thor Modéen, Benkt-Åke Benktsson och Åke Söderblom.

Stackars Ferdinand (1941)
Ferdinand lever sedan 20 år i ett lyckligt men ibland stormigt äktenskap. En dag blir han plötsligt uppsökt av sin hemliga, utomäktenskapliga dotter. Av Nils Jerring med Thor Modéen, Tollie Zellman och Åke Söderblom.

Sexlingar (1942)
En lokaltidningsredaktör i Norrland får idén att sprida ett rykte om nyfödda sexlingar i trakten. Nyheten väcker sensation i hela Sverige. Av Hugo Bolander med Åke Söderblom, Thor Modéen och Hjördis Petterson.

STUDIO S/ AB SVENSK FILMINDUSTRI