Studio S Entertainment Svenska kultklassiker (6-disc) (DVD) - Studio S Entertainment

Studio S Entertainment

Omslag av Svenska kultklassiker (6-disc) (DVD)

Förstora omslag

Genre Boxar, Klassiker, Svensk film
Inspelningsår 1959-1977
Regi Olle Hellbom, Gunnar Hellström, Göran Gentele, Arne Mattsson, Janne Halldoff, Vilgot Sjöman
Skådespelare Christina Schollin, Bill Magnusson, Anita Wall, Hans Wahlgren, Lillevi Bergman, Hans Wigren, Gösta Ekman, Jarl Kulle, Gunn Wållgren, Margareta Sjödin, Peder Kinberg, Ulf Brunnberg, Heinz Hopf, Jan Blomberg, Ted Gärdestad, Kjell Bergqvist, Gunnar Björnstrand, Viveca Lindfors
Artikelnr S635
Release 2016-08-29
Omslag av Svenska kultklassiker (6-disc) (DVD)

Svenska kultklassiker (6-disc) (DVD)

Här kan du köpa filmen: Discshop, Ginza, CDON eller Kvarnvideo.

.
En kultfilm kan ha varit en flopp. En kultfilm kan ha varit gjord före sin tid. En kultfilm är aldrig att förväxlas med en kalkonfilm. För kultfilmens storhet kom att dröja tills någon förstod sig på den.

Studio S presenterar här ett snillrikt urval av svenska filmer som tidningarna på sin tid kallade ”spekulativa”, ”farliga” och ”våldsamma”, fyllda till bredden av våld, sex, knark och annan dårskap! Till och med censuren var framme och saxade (något som vi såklart återställt). Idag är dessa filmer att klassificeras som både kult och klassiker — kultklassiker helt enkelt. De är sex till antalet och ger oss en häpnadsväckande bild av en helt annan vision i den svenska filmen än vad vi vant oss vid.

Samtliga filmer släpps för första gången på dvd.

LADDA NER PRESSBILDER + PACKSHOT HÄR: https://spaces.hightail.com/receive/IIsJD

Raggare! (1959)
”Ett brännande nutidsproblem” kallades filmen om raggarna i Stockholm. Av Olle Hellbom med Christina Schollin, Bill Magnusson, Anita Wall och Hans Wahlgren.

Chans (1962)
16-åriga problembarnet Mari skickas till Skåne för att komma så långt bort som möjligt från storstadens puls. Men snabbt rymmer hon tillbaka! Birgitta Stenberg-filmatisering som Aftonbladet tyckte hade ”marchfart, tempo och drive!” Av Gunnar Hellström med Lillevi Bergman, Hans Wigren och Gösta Ekman.

Miss and Mrs. Sweden (1969)
En satirisk framtidsdystopi signerad poeten, dramatikern, författaren och akademiledamoten Lars Forssell där en skönhetstävling spårar ur fullständigt. Av Göran Gentele med Jarl Kulle, Gunn Wållgren och Margareta Sjödin.

Smutsiga fingrar (1973)
En ”våldspornografisk bullfest” kallade Expressen denna thriller där en modefotograf och hans beskedlige vän tar upp jakten på ett knarksyndikat. Av Arne Mattsson med Peder Kinberg, Ulf Brunnberg och Heinz Hopf.

Stenansiktet (1973)
Dagens Nyheter kallade filmen där en socialarbetare i Skärholmen tar hjälp av ett gäng ungdomsligister att mörda de som byggde miljonprogrammet för ”en svensk 5-öresversion av A Clockwork Orange”. Av Janne Halldoff med Jan Blomberg, Ted Gärdestad med flera.

Tabu (1977)
Vilgot Sjömans film, som flera tidningar kallade ”farlig”, tar upp ämnen som transsexualitet, bi- och homosexualitet, blottning, exhibitionism, sadomasochism, onani, fetischism, voyeurism, prostitution, ja allt på en gång! Av Vilgot Sjöman med Kjell Bergqvist, Gunnar Björnstrand och Viveca Lindfors.

STUDIO S/ AB SVENSK FILMINDUSTRI