Studio S Entertainment SVENSK FILMINDUSTRI INLEDER STOR KLASSIKERUTGIVNING I SAMARBETE MED STUDIO S ENTERTAINMENT. - Studio S Entertainment

Studio S Entertainment

SVENSK FILMINDUSTRI INLEDER STOR KLASSIKERUTGIVNING I SAMARBETE MED STUDIO S ENTERTAINMENT.

Svensk Filmindustri (SF) har inlett ett sjuårigt samarbetsavtal med Studio S Entertainment, vilket innebär att Studio S får ensamrätt att distribuera flertalet filmklassiker ur SF:s katalog på dvd i Sverige.

Katalogen omfattar SF:s egenproducerade filmer från år 1919 och framåt, men även filmer producerade av Europafilm, Fribergs filmbyrå och Sandrews.

— Vi är mycket entusiastiska över samarbetet och den energi och kunskap som Studio S för med sig. De har en gedigen erfarenhet av utgivningar av svenska klassiker boxade på dvd och deras position på dvd-marknaden borgar för framgång, säger Ann-Kristin Westerberg, Executive Vice President Rights, Svensk Filmindustri.

— Vi är väldigt glada över vårt samarbete med Studio S. Det här är ytterligare ett projekt där vi på ett innovativt sätt försöker jobba med våra fantastiska svenska filmer och möta vår publik där de befinner sig, säger Jenny Stjernströmer Björk, Chief Content Officer, Svensk Filmindustri.

Samarbetet inleds med utgivning av en samling 91:an Karlsson och en samling klassiska deckare baserade på böcker av Stieg Trenter, Vic Sunesson, Dagmar Lange, Per Wahlöö med flera. Dessutom görs en uppföljare till den framgångsrika Den stora hembiträdesboxen, där Tutta Rolf-filmen ”Vi som går köksvägen” kommer vara restaurerad och digitaliserad av Svenska Filminstitutet.

I framtiden finns även planer på utgivningar av samlingar med kultklassiker, ytterligare pilsnerfilmer samt filmer av och med Hasse Ekman, Edvard Persson och Janne Halldoff.

— Den här möjligheten är som att välja och vraka och även äta upp de allra bästa bullarna i ett gigantiskt konditori. Urvalet ur SF:s katalog kommer att göras med enormt mycket hjärta, säger Stefan Nylén, projektledare på Studio S Entertainment.

Studio S har tidigare gett ut svenska klassiker boxade på dvd som Den stora pilsnerboxen, Den stora hembiträdesboxen samt samlingar med Alice Babs, Sickan Carlsson, Nils Poppe, Povel Ramel och Bo Widerberg.

Parallellt med katalogdistributionen i Sverige genom Studio S blir de aktuella titlarna tillgängliga på video-on-demand genom SF Anytime.

— Vi har haft ett mycket bra samarbete med Studio S ända sedan 2009, som vi nu utökar ytterligare. Det är kul att jobba med Studio S. Det är ett av landets absolut mest entusiastiska filmbolag, säger Peter Öhman, innehållschef på SF Anytime.

— Studio S startades av hängivna filmälskare för nio år sedan som en reaktion på att så många av filmhistoriens stora klassiker aldrig givits ut på dvd i Sverige. Vi har under åren glatt svenska folket med storverk av bland andra Kubrick, Kurosawa, De Sica, Forman, Fassbinder och Hitchcock, samt svenska diton av Hasse Ekman och Bo Widerberg plus älskade lustspel som ”Pensionat Paradiset”. Vi är övertygade om att vårt samarbete med SF kommer åtföljas av rungande jubel och hurra-rop i det svenska folkhemmet, säger Sven-Erik Olsson, VD på Studio S tillsammans med Nicolas Debot.

91karlsson