Studio S Entertainment Det bästa av Suzanne Osten - Film, feminism och galenskap! (DVD/VoD) - Studio S Entertainment

Studio S Entertainment

Omslag av Det bästa av Suzanne Osten – Film, feminism och galenskap! (DVD/VoD)

Förstora omslag

Genre Boxar, Drama, Komedi, Svensk film
Längd 12 tim 44 min
Land Sverige
Inspelningsår 1982-1996
Regi Suzanne Osten
Skådespelare Malin Ek, Lena T. Hansson, Etienne Glaser, Philip Zandén, Henry Bronett, Helge Skog, Simon Norrthon, Lena Nylén, Gunilla Röör, Björn Kjellman
Textning Svenska
Format Ljud Dolby Digital 2.0 / Bild 16x9
Artikelnr S501
Release 2015-05-18
Omslag av Det bästa av Suzanne Osten – Film, feminism och galenskap! (DVD/VoD)

Det bästa av Suzanne Osten – Film, feminism och galenskap! (DVD/VoD)

Unik samlingsbox med filmerna Mamma (1982), Bröderna Mozart (1986), Livsfarlig film (1988), Skyddsängeln (1990), Tala! Det är så mörkt (1993), Bengbulan (1996).

NYINSPELADE INTERVJUER SAMT UNIKT BONUSMATERIAL

Hon är film- och teaterregissör, författare, regiprofessor, debattör och barnfilmsambassadör. Med sina skruvade, komiska och allvarliga filmer – från den mörka debuten Mamma till succéfilmen Bröderna Mozart, den utmanande Skyddsängeln och den kontroversiella Bengbulan – räknas idag Suzanne Osten till en av vårt lands största och mest personliga filmskapare. Hennes okonventionella berättarstil har fått kritikerna att jämföra henne med Fellini och Buñuel.

Genom åren har hennes filmer belönats med fyra Guldbaggar, varav en egen för regin av Bröderna Mozart, och nominerats till ytterligare fem. Utöver det har samtliga filmer belönats med en rad priser utomlands. Fyra av filmerna släpps för första gången på dvd.

omsl-suzanneosten

INNEHÅLLER:

* Mamma, Bröderna Mozart, Livsfarlig film, Skyddsängeln och Tala! Det är så mörkt är digitaliserade med förbättrad bild- och ljudkvalitet av Svenska filminstitutet.

* Sex nyinspelade intervjufilmer med Suzanne Osten.

* Tre nyinspelade kommentarspår med Suzanne Osten till filmerna Mamma (tillsammans med skådespelaren Moa Gammel), Bröderna Mozart (tillsammans med regissören Marcus Lindeen) och Skyddsängeln (tillsammans med skådespelaren Philip Zandén).

* Intervjuinslag ur tv:s arkiv från inspelningarna av Bröderna Mozart och Livsfarlig film.

Suzanne Osten under arbetet med Skyddsängeln, en bakomfilm från 1990.

* Originaltrailers, tre kortfilmer regisserade av Suzanne Ostens mamma Gerd Osten samt ett 16-sidigt häfte med introduktion av Helena von Zweigbergk och utförlig information om filmerna.

PACKSHOT OCH PRESSBILDER: https://www.yousendit.com/download/bXBZdFdUQzdLVlY4SjhUQw