Studio S Entertainment STUDIO S PRESENTERAR ÖVER 30 NYINKÖPTA FILMER! - Studio S Entertainment

Studio S Entertainment

STUDIO S PRESENTERAR ÖVER 30 NYINKÖPTA FILMER!

STUDIO S PRESENTERAR ÖVER 30 NYINKÖPTA FILMER!

Studio S avdelning för inköp av filmrättigheter har minsann inte legat på latsidan på sista tiden. Stolt kan vi nu presentera över 30 (!) filminköp, allt ifrån gamla svenska klassiker till rykande färska bioreleaser. Klicka på länkarna så får du veta ännu mer!

BIOPREMIÄRER:
Frankrike, Palestina, Finland och Ungern är nationerna som samsas i Studio S bioutgivning närmsta tiden. EN HELG I PARIS presenterar må bra-mys med Isabelle Huppert och Michael Nyqvist. MUREN är en ny film från regissören av ”Paradise Now” och var en av årets fem filmer som Oscarnominerades för Bästa utländska film. LÄRJUNGEN är en finsk psykologisk thriller med Amanda Ooms där dialogen är helt och hållet svensk. Och WHITE GOD är ett starkt drama om ett hunduppror, omskriven här hemma för att ha slagit ut favorittippade ”Turist” av Ruben Östlund i sektionen Un Certain Regard i Cannes. Filmen är ungersk, men samproducerad med Sverige och Tyskland.

JUST BIOVISADE FILMER:
Studio S fortsätter sitt samarbete med biodistributören Non-Stop på dvd-marknaden, vilket gör att vi nu lagt vantarna på den brittiska kritikersuccén THE SELFISH GIANT som utsågs till Bästa film vid Stockholms Filmfestival förra året samt ONLY LOVERS LEFT ALIVE, den nya filmen av Jim Jarmusch med Tilda Swinton och Tom Hiddleston som vampyrer. Båda filmerna har rullat på svenska biografer under 2014.

FÄRSKA FILMER DIREKT FÖR DVD:
Ännu fler vampyrer serveras i den italienske skräckmästaren Dario Argentos DRACULA. Skräck är temat även i norska nazizombie-rullen DÖD SNÖ 2, uppföljaren till en av 2000-talets största kultsuccéer. I grannlandet Danmarks SPIES & GLISTRUP är det istället sex som gäller. Den sanna historien om den sexgalne resekungen Spies och den penningkåte Glistrup har setts av hela 500.000 biobesökare i hemlandet. Sex, sex och åter sex är temat även i WELCOME TO NEW YORK med Gerard Depardieu, som var den mest omtalade filmen i Cannes i år. En sann historia även det. Liksom MILJONSVINDELN, en brittisk biohit om några skolungdomar som iscensätter den fräckaste diamantkuppen i landets historia. Mer spänning erbjuds i franska actionrökaren COLT 45, liksom i GUNS AND GIRLS där sexiga svenska fotomodellen Helena Mattsson, Gary Oldman och Christian Slater skjuter hej vilt. Vilket även Oscarbelönade Robert Duvall gör i A NIGHT IN OLD MEXICO, efter ett manus av lovprisade William D. Wittliff som skrev ”Höstlegender” och ”Den perfekta stormen”. Men allra mest kulor avlossas i KAMIKAZEPILOTEN, en krigsfilm som är en av de största biosuccéerna i Japan på många år med hela åtta veckor (!) på biotoppens förstaplats.

SVENSKA KLASSIKER:
DEN STORA PILSNERBOXEN 2 är uppföljaren till förra årets största boxsuccé och innehåller även den sex filmer. Thor Modéen är återigen huvudnamnet, vilket förstås gäller även i PENSIONAT PARADISET som blir den första svenska klassikern någonsin att ges ut på Blu-ray. Mycket humor (och ännu mer sång) bjuds även i DEN STORA ALICE BABS-BOXEN, som innehåller fem långfilmer plus en dokumentär. Lättsam underhållning bjuds även i MIN VÄN OSCAR där Åke Söderblom plötsligt får en säl på halsen och i Hasse Ekmans SOM FOLK ÄR MEST, där Stig Järrel spelar en sällsynt jobbig kontorschef med Hitlerfrissa. Desto allvarligare är ETT BROTT med Edvin Adolphson i den första svenska filmen byggd på ett autentiskt mordfall. Bland 1940-talets filmer räknas den som ett av de allra främsta verken.

PÅ BEGÄRAN:
Efter att vi givit originalversionen av ”Teenage Mutant Ninja Turtles” från 1990 har vi bombarderats med önskningar om att vi även borde ge ut TEENAGE MUTANT NINJA TURTLES II och TEENAGE MUTANT NINJA TURTLES III. Och nu får ni som ni vill! Önskningarna om att ge ut den dansk/svenska SAMSON & SALLY har också varit många. Så det är med glädje vi kan berätta att denna också ges ut till hösten.

OCH SÅ LITE NAKET:
Slutligen har vi också köpt in CHAMPAGNEGALOPP, som skrivit in sig i den svenska filmhistorien som den första och hittills enda blågula spelfilmen i 3D. Den danske gladporr-kungen Ole Søltoft är det stora affischnamnet och i rollen som Jack the Ripper (!) syns Martin Ljung (!!!). Klassika 3D-brillor i papp medföljer när man införskaffar sig filmen.

Följ våra DVD-releaser på Facebook!

Följ våra BIO-releaser på Facebook!
Vi finns även på Twitter!