Studio S Entertainment STUDIO S PRESENTERAR DVD-SAMLINGEN ”DEN STORA PILSNERBOXEN” - Studio S Entertainment

Studio S Entertainment

STUDIO S PRESENTERAR DVD-SAMLINGEN ”DEN STORA PILSNERBOXEN”

Det mest ambitiösa dvd-projektet i svensk historia. I ett unikt samarbete mellan Studio S och Kungliga biblioteket är vi stolta att kunna presentera en samling svensk filmhistoria. I samlingen Den stora pilsnerboxen ingår klassikerna Pensionat Paradiset (1937), Augustas lilla felsteg (1933), 65, 66 och jag (1936), O, en så’n natt! (1937), Kyss henne! (1940) och Snurriga familjen (1940).

Kollapsande solstolar och män i kjol fick filmkritiker på sin tid att kalla Pensionat Paradiset för “en skamfläck för vår kultur”. Så kallade “pilsnerfilmer”, med sin humoristiska blandning av öl, mat, sång, dans och trassliga relationer, lockade miljonpublik till biograferna. De har älskats av generationer och gjort skådespelare som Thor Modéen, Åke Söderblom, Annalisa Ericsson och Sickan Carlsson till folkkära filmstjärnor.

Samtliga sex filmer presenteras i nyscannade digitala kopior baserade på bevarat filmmaterial ur Svenska Filminstitutets arkiv. Vidare bjuds det på ett digert extramaterial i form av introduktioner till filmerna med några av våra största komiska stjärnor av idag såsom Henrik Dorsin, Sissela Kyle, Peter Dalle och Krister Classon (från Stefan och Krister). Vidare hittar vi unikt filmmaterial med Thor Modéen, fragment ur förlorade pilsnerfilmer, reklamfilmer från tiden med Thor Modéen, John Botvid med flera, och mycket, mycket mer.

Pilsnerfilmen har gått från kulturfara till kulturarv.

DVD-release 28 augusti

Läs mer om Den stora pilsnerboxen här!

Pensionat Paradiset (1937) Filmografinr 1937/02