Studio S Entertainment SOPHIA LORENS OSCARBELÖNADE ROLL I DE SICAS TVÅ KVINNOR! - Studio S Entertainment

Studio S Entertainment

SOPHIA LORENS OSCARBELÖNADE ROLL I DE SICAS TVÅ KVINNOR!

TVÅ KVINNOR (1960) torde vara Vittorio De Sicas mest kända film näst ”Cykeltjuven” – och en av de mest älskade. Sophia Loren fick ta emot både en Oscar samt Guldpalmen i Cannes för sin huvudroll. Även Jean-Paul Belmondo lovprisades för sin roll.
Loren spelar en ung mor som tillsammans med sin 13-åriga dotter flyr undan bombningen av Rom under andra världskriget. Hon är en stark kvinna som gör allt för att beskydda sin dotter, men efter att både hon och dottern våldtagits av soldater drabbas hon av sådana fruktansvärda samvetskval att det hotar att förgöra henne.

Dessutom släpper vi DET LJUVA LÄTTSINNET (1962) där legenderna De Sica, Fellini, Visconti och Monicelli sekonderas av de tre sexigaste varelser 1960-talet hade att erbjuda – Sophia Loren, Anita Ekberg och Romy Schneider.
Filmen bygger på fyra erotiska berättelser av 1300-talsförfattaren Giovanni Boccaccio som här flyttats fram till 1960-talet. Vid den italienska premiären var speltiden 3 1/2 timme, men när filmen nådde resten av världen hade producenten Carlo Ponti slaktat verket med en hel timme. Monicellis episod togs resolut bort för att speltiden skulle bli ”mer kommersiellt gångbar”.
Tack vare Studio S får svenskarna för första gången nu se filmen helt oklippt.

Läs mer om våra kommande releaser här!

sophialoren