Studio S Entertainment Per Anders Fogelström - Stockholmsporträtt (3-disc) (DVD) - Studio S Entertainment

Studio S Entertainment

Omslag av Per Anders Fogelström – Stockholmsporträtt (3-disc) (DVD)

Förstora omslag

Genre Boxar, Drama, Svensk film
Längd 6 timmar 2 min
Land Sverige
Inspelningsår 1950-1976
Regi Ingvar Skogsberg, Alf Kjellin, Lars-Eric Kjellgren
Skådespelare Sven-Eric Gamble, Inga Landgré, Adolf Jahr, Eva Dahlbeck, Åke Grönberg, Ann-Marie Gyllenspetz, Eddie Axberg, Britt-Louise Tillbom, Kjell-Hugo Grandin.
Textning Svenska
Artikelnr S717
Extras 16-sidigt häfte
Release 2017-08-21
Omslag av Per Anders Fogelström – Stockholmsporträtt (3-disc) (DVD)

Per Anders Fogelström – Stockholmsporträtt (3-disc) (DVD)

Här kan du köpa filmen: Discshop, Ginza, CDON eller Kvarnvideo.

.
Per Anders Fogelström är tveklöst vår främste Stockholmsskildrare. Debutromanen ”Ligister”, som var förlagd till den del av Södermalm där ligistmentaliteten frodades som allra värst i mitten av förra seklet, filmades som ”Medan staden sover” 1950 på initiativ av Ingmar Bergman. Filmen skapade livlig debatt huruvida de unga brottslingar som skildrades kunde ha negativ inverkan på unga. Romanen ”Möten i skymningen” filmades 1957 och skildrade fyra tilltufsade Kungsholmspar. ”Mina drömmars stad” slutligen, filmades 1976 och var då en av de dyraste svenska produktionerna någonsin.  Studio S är stolta att till Fogelströms 100-årsjubileum presentera tre av hans tidlösa filmer för första gången på dvd.

LADDA NER PRESSBILDER + PACKSHOT HÄR: https://we.tl/BVUG8g5NIM

Medan staden sover (1950)
Ett gäng rastlösa grabbar driver omkring på Södermalm och skapar oreda. De flesta av dem vet inte vad de ska göra med livet och för Jompas del leder rastlösheten honom in i en värld av våld och kriminalitet. Av Lars-Eric Kjellgren med Sven-Eric Gamble, Inga Landgré, Adolf Jahr och Ulf Palme.
 
Möten i skymningen (1957)
Den unge Olle kommer till Stockholm och flyttar in hos en kollega på Kungsholmen. Där bor även den försupne musikern Roffe och hans lättfotade fru Irma. Samtidigt som Olle hittar kärleken ställs Roffes och Irmas problem på sin spets. Av Alf Kjellin med Eva Dahlbeck, Åke Grönberg, Erik Strandmark och Birger Malmsten. + kortfilmen ”Mamsell Josabeth” (1964).
 
Mina drömmars stad (1976)
Den föräldralöse Henning kommer till Stockholm vid 15 års ålder för att söka arbete. Men arbetslöshet, strejker och hungersnöd drar fram i klasskampernas Sverige anno 1860. Av Ingvar Skogsberg med Eddie Axberg, Britt-Louise Tillbom, Kjell-Hugo Grandin och Mona Seilitz. + tv-intervju med Fogelström, trailer med mera.