Studio S Entertainment Min vän Oscar (DVD) - Studio S Entertainment

Studio S Entertainment

Omslag av Min vän Oscar (DVD)

Förstora omslag

Genre Klassiker, Komedi, Svensk film
Längd 1 tim 22 min
Land Sverige / Frankrike
Inspelningsår 1951
Regi Åke Ohberg, Pierre Billon
Skådespelare Åke Söderblom, Margareta Fahlén, Olof Winnerstrand, Douglas Håge, Barbro Larsson, Sven Lindberg
Artikelnr S463
Release 2015-02-02
Omslag av Min vän Oscar (DVD)

Min vän Oscar (DVD)

Här kan du köpa filmen: Discshop, Ginza, CDON eller Kvarnvideo.

.
I denna säl-synt roliga komedi spelar Åke Söderblom rollen som Hans Lövgren, en tjänsteman som under en resa till Frankrike råkar vinna en säl på lotteri. Förskräckt tar han hem honom till sin Parisvåning och försöker få sitt liv att fungera ihop med den charmige, men ack så bångstyrige, gästen. Hushållerskan säger upp sig i protest och alla förvecklingar leder även till att Hans får stora problem med kärleken.

Min vän Oscar regisserades av Åke Ohberg och Pierre Billon och var en samproduktion mellan Sverige och Frankrike. Sjölejonet Cheri fick fina lovord i pressen för sin s(j)älfulla rollprestation som Oscar.

”Trivsam och smakfull underhållning!”
Aftontidningen

”Stänk av verklig Hollywoodsk crazy!”
Morgontidningen

”Oscar är bra. Mycket rolig och tilltalande!”
Svenska Dagbladet

S463 MIN VÄN OSCAR.indd