Studio S Entertainment Män & höns (VoD) - Studio S Entertainment

Studio S Entertainment

Omslag av Män & höns (VoD)

Förstora omslag

Originaltitel Mænd & høns
Genre Komedi
Längd 1 tim 44 min
Land Danmark
Inspelningsår 2015
Regi Anders Thomas Jensen
Skådespelare Mads Mikkelsen, David Dencik, Nikolaj Lie Kaas, Søren Malling, Nicolas Bro
Artikelnr S597
Release 2016-05-23
Omslag av Män & höns (VoD)

Män & höns (VoD)

Här kan du streama Män & höns:
SF Anytime Telia Filmbutiken

DVD finns att köpa på Discshop, Ginza, CDON eller Kvarnvideo.

.
360 000 BIOBESÖKARE HAR SETT MADS MIKKELSEN SOM INGEN SETT HONOM FÖRR!

Så här har du aldrig sett Mads Mikkelsen tidigare! Inte trefaldigt Guldbaggenominerade David Dencik heller. Och verkligen inte Nikolaj Lie Kaas (”Kvinnan i rummet” och ”Fasanjägarna”), Nicolas Bro (säsong 3 av ”Bron”) och Søren Malling (”Borgen”). Faktum är att du inte sett en liknande film överhuvudtaget.

Det har däremot hela 360 000 danskar gjort. De har redan sett den på bio. Men innan dess hade inte de heller sett en film som den här.

Mikkelsen spelar Elias, en tönt som till och med de värsta töntarna tycker att är töntig, och Dencik är en vältalig och välartad universitetsprofessor. Det märkliga är att de är bröder!

När deras far dör får de plötsligt reda på att han inte var deras biologiske pappa och finner sig snart på väg mot den gudsförgätna ön Ork för att träffa deras riktiga familj. Men mötet går inte riktigt som förväntat. Detta är familjen som Gud glömde! Förbered dig på en helt sinnessjuk och oväntad komedi som är en orgie i våldsamma fighter, inavel, sex med gamlingar och kanske framför allt… muterade höns!

För dessa galenskaper ansvarar Anders Thomas Jensen. I egenskap av både regissör och manusförfattare har han gjort ”Blinkande lyktor och ”Adams äpplen”, men det är framför allt som det senare han är känd. Väldigt känd. En förkrossande stor andel av de senaste 20 årens danska filmsuccéer bygger på ett manus av honom, däribland ”Mifune”, ”Bröder”, ”Efter bröllopet”, Oscarbelönade ”Hämnden”, ”Bröllop i Italien”, ”The Salvation” och ”En andra chans”.