Studio S Entertainment HYLLAD DOKUMENTÄR OM LEGENDEN MILOS FORMAN - Studio S Entertainment

Studio S Entertainment

HYLLAD DOKUMENTÄR OM LEGENDEN MILOS FORMAN

Att vi på Studio S är stora beundrare av Milos Forman råder det ingen tvekan om. I vårt digra dvd-bibliotek har vi hela sex av hans fantastiska filmer, fyra av dem från hans period i forna Tjeckoslovakien (Det brinner, min sköna!, En blondins kärleksaffär, Det svarta fåret och Talangtävlingen) och två av hans amerikanska filmer (Taking Off och Man on the Moon).

Nu följer vi upp dessa succéer med MILOS FORMAN: WHAT DOESN’T KILL YOU…, en hyllad dokumentär om regissören vars filmer erövrat otroliga 13 Oscars och 33 nomineringar. Under fem års tid följde Milos Smidmajer legendaren, vilket ger filmen ett djup som andra dokumentärer om Forman inte lyckats förmedla.

Med hjälp av skådespelare och producenter inblandade i hans filmer (däribland Michael Douglas och Stellan Skarsgård) samt hans familj och inte minst hans själv, tecknas ett mångfaceterat och spännande porträtt som inte bara inbegriper några av historiens allra bästa filmer (Gökboet, Amadeus, Hair med flera) utan även hans flykt undan kommunisterna under 60-talet och den djupa saknaden efter hans föräldrar som mötte döden i Auschwitz.

Läs mer här!

formanmilos