Studio S Entertainment GULLIGE ELIJAH "FRODO" WOOD SOM SINNESSJUK MÖRDARE! - Studio S Entertainment

Studio S Entertainment

GULLIGE ELIJAH ”FRODO” WOOD SOM SINNESSJUK MÖRDARE!

Få saker är så läbbiga som när man tar en skådespelare känd för genomsnälla karaktärer och sätter denne i en roll som är det rakt motsatta. Ett grepp som märkligt nog är ganska ovanligt i filmhistorien, men synnerligen effektivt. Något som den svenska publiken nu kommer få uppleva i MANIAC, där gullige Elijah ”Frodo” Wood spelar sinnessjuk mördare.

MANIAC är en remake av William Lustigs ökända film med samma namn från 1980, som är en av få filmer vars våldsamhet matchar även dagens mest grafiska våldsskildringar. Vid USA-premiären ledde den till en våg av protester från feminister, inte minst för den uppseendeväckande affischen där en man står med en stor kniv i ena handen och en kvinnoskalp i den andra, med en rejäl utbuktning i jeansen. I Sverige ansåg inget filmbolag det vara värt att ens försöka få filmen genom censuren, men på dvd finns den utgiven oklippt av Studio S.

Elijah Wood axlar Joe Spinells roll som en man fascinerad av skyltdockor, som han gör ”levande” genom att ikläda dem sina mordoffers skalper.

Franck Khalfoun (P2) har regisserat med manus av bland andra Alexandre Aja, ett av de stora namnen inom modern skräck känd för nyinspelningarna PIRANHA 3D (regi) och THE HILLS HAVE EYES (manus och regi).

Släpps både på DVD och Blu-ray.

Läs mer om filmen här.

maniac-still