Studio S Entertainment ERNST-HUGO JÄREGÅRD OCH STELLAN SKARSGÅRD ÅKER TILL AMERIKATT! - Studio S Entertainment

Studio S Entertainment

ERNST-HUGO JÄREGÅRD OCH STELLAN SKARSGÅRD ÅKER TILL AMERIKATT!

PELLE SVANSLÖS I AMERIKATT (1985) är ett s(v)anslöst roligt äventyr där Pelle beger sig ”över pölen” och jagas av elaka gangsters, tillfångatas av indianer och kastas ut för Niagarafallet instängd i en tunna!

Givetvis finns alla de klassiska karaktärerna med på resan och rösterna till dem görs av Ernst-Hugo Järegård (Elake Måns), Carl Billquist och Björn Gustafsson (Bill och Bull) och Ewa Fröling (Maja Gräddnos). Som Pelle hör vi Erik Lindgren, som spelade titelrollen i ”Rasmus på luffen” mot Allan Edwall 1981, och den nya karaktären Pelle Swanson görs av Stellan Skarsgård. Och slutligen sjunger Lill Lindfors ”Säg mjau till livet” och ”Americats”, med musik av Berndt Egerbladh och texter av Leif Krantz.

Gösta Knutssons böcker om Pelle har sålts i otroliga tre miljoner exemplar. Filmen om hans resa till Amerikatt tog hela tre år att göra och är gjord av Jan Gissberg och Stig Lasseby, samma duo som snickrade ihop den första ”Pelle Svanslös” (1981) och ”Kalle Stropp och Grodan Boll på svindlande äventyr” (1991).

Läs mer om våra kommande releaser här!

pellesvans