Studio S Entertainment Den stora Povel Ramel-boxen (7 DVD Box) - Studio S Entertainment

Studio S Entertainment

Omslag av Den stora Povel Ramel-boxen (7 DVD Box)

Förstora omslag

Genre Boxar, Klassiker, Komedi, Musik, Svensk film
Land Sverige 1953-1958
Regi Stig Olin, Yngve Gamlin, Hasse Ekman, Lars-Eric Kjellgren
Skådespelare Povel Ramel, Martin Ljung, Alice Babs, Annalisa Ericson, Harriet Andersson, Ingrid Thulin, Yvonne Lombard, Birgitta Andersson, Hasse Ekman, Yngve Gamlin, Gunwer Bergkvist, Brita Borg, Sven Lindberg, Dagmar Ebbesen, Julia Cæsar, Carl-Gustaf Lindstedt , Douglas Håge
Artikelnr S512
Release 2015-05-04
Omslag av Den stora Povel Ramel-boxen (7 DVD Box)

Den stora Povel Ramel-boxen (7 DVD Box)

En samling som måste ses för att Ni skall få en uppfattning om den!

SEX LÅNGFILMER! — SAMT BONUS-SKIVA MED KORTFILMER, REKLAMFILMER, TRAILERS OCH ANNAT SOM TRILLAT BREDVID!

7 diskar, lådvis med extramaterial, introduktioner av självaste Henrik Dorsin och samlarhäfte – förpackat i en lyxig slipcaseutgåva. Det mesta aldrig tidigare utgivet på dvd. EN GIVEN SUPERSUCCÉ!

 

På 1950-talet var Povel Ramel och Knäppupp så stora att man inte riktigt kan se vidden av det idag! Samtidigt som Povel sprutade ur sig revyvisor och schlagers – till både sig själv och andra, syntes i egna och andras filmer, medverkade i radio, på grammofon och i teve, byggde han och hans kompanjoner upp Knäppupp till något av en hörnsten i svensk underhållning. De producerade revyer, tältturnéer, grammofonskivor, öppnade egen skivbutik i Stockholm, sålde jukeboxar och drev en fiktiv Kanelcylinderfabrik i Sollentuna!

I Den stora Povel Ramel-boxen — en samling med två framsidor — ryms hela Knäppupps filmiska eftermäle — av långfilmer och kortfilmer — och lite därtill. Väl mött i kartongen!

I DUR OCH SKUR (1953)
En genomrolig 1-dimensionell film utan färg! Till brädden fylld av tokroligheter och vansinniga påhitt med Alice Babs, Povel Ramel och Martin Ljung med tio olika uppgifter. Stig Olin har all heder av sitt första jobb som filmregissör. Han har inte haft en lätt uppgift.

I RÖK OCH DANS (1954)
Ett passionerat, allmogedramatiskt och cowboykarolinskt flygvattenspel med skräck, musik, våld och jubel författat av Yngve Gamlin och Povel Ramel. Med vackra sjöbilder – för första gången i svensk film!

HOPPSAN! (1955)
Filmen är en kombinerad musik- och thrillerhistoria och naturligtvis förnekar sig Povel Ramel aldrig. Det gör förresten inte heller Stig Lindberg, Harriet Andersson och alla andra som regissören Stig Olin försökt få ordning på.

RATATAA ELLER THE STAFFAN STOLLE STORY (1956)
Knäppupparnas andra försök med celluloiden och denna gång har det blivit en riktig film med handling och allt, en underhållning, även för dem som inte är inne i den flugiga avdelningen.

FAR TILL SOL OCH VÅR (1957)
Tyvärr kan vi av utrymmesskäl inte ta in mer reklam här. Men vi kan i all hast avslöja att Martin Ljung är i farten igen.

DEN STORE AMATÖREN (1958)
Knäppuppfilmen som är klart annorlunda. Den är flugig men inte vild, rolig men inte buskis, snäll men inte tråkig, färggrann men inte skrikig, och välklädd utan rock.

… och mycket, mycket mer …

PACKSHOT OCH PRESSBILDER: www.hightail.com/download/bXBiTkFpOC9WRC9WUThUQw

 

Ytteromslag:

omsl-povelramelbox

Inneromslag:
omsl-povelramel-innerbox