Studio S Entertainment Den stora Edvard Persson-Boxen (5-disk) (DVD) - Studio S Entertainment

Studio S Entertainment

Den stora Edvard Persson-Boxen (5-disk) (DVD)

Här kan du köpa filmen: Discshop, Ginza, CDON eller Kvarnvideo.

.

Skåningen Edvard Persson var Europafilms guldkalv nummer ett och medverkade i filmer som ofta drog in storkovan. Regissörerna växlade, men det spelade mindre roll eftersom Edvard i regel ändå gjorde jobbet själv. Han var sin egen genre och spelade ständigt samma typ av roll – en rättskaffens man med talets och sångens gåva som kunde sätta överheten på plats. Hans rollfigur utstrålade svenskhet, lantlighet och sunt förnuft och blev en nationalsymbol i trygghetens tecken. Folket älskade sin Edvard och vallfärdade till både biografer och folkparker för att se idolen. Studio S har nu samlat sex av hans bästa filmer i en box med mycket kärlek, humor och härligt skorrande r.

UNIK BONUS! ”ALLT LJUS PÅ MIG!” – 3 TIMMAR LÅNG DRAMADOKUMENTÄR OM EDVARD PERSSON MED MICHAEL SEGERSTRÖM!

LADDA NER PRESSBILDER + PACKSHOT HÄR: https://spaces.hightail.com/receive/6wbEn

Söderkåkar (1932)
Filmatiseringen av Gideon Wahlbergs folkkära lustspel om det glada livet på Söder i Stockholm som även blev tv-serie 1970. Av Weyler Hildebrand med Gideon Wahlberg, Erik Johansson, Edvard Persson och Dagmar Ebbesen.

Söder om landsvägen (1936)
Godsägare Edvard Månsson får stora problem när han åtar sig att betala sin sons studieskulder, pengar denne lånat från landsfiskal Levander. Av Gideon Wahlberg med Edvard Persson, Fritiof Billquist och Inga-Bodil Vetterlund.

Livet på landet (1943)
Greve Axel von Rambow äger godset Poppelhagen. En dag kommer han i konflikt med gårdens inspektör om hur gården ska skötas och snart går allt överstyr. Av Bror Bügler med Edvard Persson, Birgitta Valberg, George Fant och Dagmar Ebbesen.

När seklet var ungt (1944)
En historia i 1900-talets början om storbönder i Skåne och den arbetslöshet som uppstår bland lantarbetarna på grund av importerad arbetskraft. Av Gunnar Olsson med Edvard Persson, Stina Hedberg, Mim Ekelund och Fritiof Billquist.

Den glade skräddaren (1945)
Skräddaren Sören Sörensson lever under knappa förhållanden i en liten by i Skåne tillsammans med sin fru Boel och deras sju döttrar. Hans högsta önskan är att få en son. Av Gunnar Olsson med Edvard Persson, Mim Ekelund, Marianne Gyllenhammar och Fritiof Billquist.