Studio S Entertainment Den stora deckarboxen (7-disc box) (DVD) - Studio S Entertainment

Studio S Entertainment

Omslag av Den stora deckarboxen (7-disc box) (DVD)

Förstora omslag

Genre Boxar, Klassiker, Svensk film, Thriller
Land Sverige
Inspelningsår 1947-1965
Regi Arne Mattsson, Lars-Eric Kjellgren, Rolf Husberg
Skådespelare Harriet Andersson, Eva Henning, Ulla Jacobsson, Sven Lindberg, Sture Lagerwall, Karl-Arne Holmsten, Anita Björk, Birgitta Pettersson, Sonja Wigert, Gunnar Hellström, Gunnar Björnstrand
Artikelnr S609
Release 2016-04-25
Omslag av Den stora deckarboxen (7-disc box) (DVD)

Den stora deckarboxen (7-disc box) (DVD)

Här kan du köpa filmen: Discshop, Ginza, CDON eller Kvarnvideo.

.
Med de sju filmerna i denna unika samling får du se hur det Svenska deckarundret började. Steig Trenters ”Det kom en gäst …”, Vic Sunessons ”I dimma dold”, Folke Mellvigs ”Brott i paradiset”, Kerstin Ekmans ”Tärningen är kastad” samt Maria Langs ”När mörkret faller” och ”Ljuvlig är sommarnatten” lade alla grunden för en svensk tradition av kriminalberättelser som skulle bli världsberömd.

Så släck alla lampor, följ med oss in i mörkret och kom ihåg att mördaren finnas alltid mitt ibland oss.

Sex av boxens sju filmer släpps för första gången på dvd.

LADDA NER PRESSBILDER + PACKSHOT HÄR: https://spaces.hightail.com/receive/k8L6E

Det kom en gäst … (1947)
Stieg Trenter skrev denna deckare direkt för filmen, om ett mord på en gammal herrgård under julhelgen. I regi av Arne Mattsson med Sture Lagerwall, Anita Björk, Karl-Arne Holmsten och Erik ”Bullen” Berglund.

I dimma dold (1953)
Deckare av Vic Suneson i rikemansmiljö. En förmögen kvinna misstänks för mord och flyr undan polisen. I regi av Lars-Eric Kjellgren med Eva Henning, Sonja Wigert, Dagmar Ebbesen och Sven Lindberg.

Brott i Paradiset (1959)
Deckare signerad den flitige Folke Mellvig om den unga Eva som vill bli kriminalreporter och lärs upp av sin kollega Adam. I regi av Lars-Eric Kjellgren med Harriet Andersson, Gunnar Björnstrand och Karl-Arne Holmsten.

Tärningen är kastad (1960)
Underfundig whodunit av Kerstin Ekman i tv-miljö. Jerk Domare skriver en tv-deckare som inspirerar till ett verkligt mord. I ragi av Rolf Husberg med Åke Falck, Anita Björk och Sven Lindberg.

När mörkret faller (1960)
Thriller av Maria Lang där julefriden på en prästgård bryts av ett mord, som förväntas lösas av detektiv Christer Wijk. I regi av Arne Mattsson med Nils Asther, Karl-Arne Holmsten och Birgitta Pettersson.

Ljuvlig är sommarnatten (1961)
Ytterligare en Maria Lang. Förberedelserna av ett bröllop kommer av sig då bruden hittas mördad. Detektiv Christer Wijk tar sig an fallet. I regi av Arne Mattsson med Karl-Arne Holmsten, Per Oscarsson och Folke Sundquist.

Nattmara (1965)
En modedirektris utsätts för mordförsök, men ingen i hennes omgivning tror henne. Thrillerdeckare med originalmanus av Per Wahlöö. I regi av Arne Mattsson med Ulla Jacobsson, Gunnar Hellström och Sven Lindberg, Mona Malm och Mimi Pollack.

 

BONUSMATERIAL:

Georg af Klerckers stumma deckare ”Mysteriet natten till den 25:e” från 1917. Denna ”sensations lm”, om privatdetektiv Cony Hoops öden och äventyr, blev totalförbjuden av censuren då den ansågs ”förråande” och kunde ha ”farlig inverkan på det uppväxande släktet”. Den släpptes först för allmän visning 1975. 46 minuter.

Glimtar från inspelningen av filmen ”Nattmara” med Ulla Jacobsson och Arne Mattsson. Ulla Jacobsson intervjuas av Torbjörn Axelman (ur tv-arkivet).

16-sidigt häfte med unika stillbilder och utförlig information om filmerna. Trailers. Bildgallerier. Trivia. Skådespelarbiografier.

STUDIO S/ AB SVENSK FILMINDUSTRI