Studio S Entertainment De Gaulle (DVD) - Studio S Entertainment

Studio S Entertainment

Omslag av De Gaulle (DVD)

Förstora omslag

Genre Krigsfilm
Längd 1 tim 45 min
Land Frankrike
Inspelningsår 2020
Regi Gabriel Le Bomin
Skådespelare Lambert Wilson, Isabelle Carré, Olivier Gourmet
Textning Svenska
Artikelnr S992
Release 2021-05-03
Omslag av De Gaulle (DVD)

De Gaulle (DVD)

Här kan du streama De Gaulle:
SF AnytimeiTunes Telia FilmbutikenGoogle PlayRakutenTVViaplay Blockbuster DVD eller Blu-ray finns att köpa på Discshop, Ginza, CDON eller Kvarnvideo.

.
Maj 1940. Charles de Gaulle har just utnämnts till general och lämnar sin hustru och de tre barnen i östra Frankrike för att arbeta för regeringen i Paris. Här ställs han öga mot öga med statschefen och hans män som är redo att lägga sig på knäna inför Hitler, medan han själv är fast besluten att Frankrike aldrig ska ge upp kampen. Samtidigt som hans familj och tusentals andra tvingas fly undan de tyska trupperna utspelas de dramatiska händelser som kommer göra de Gaulle till en stark symbol för motståndsrörelsen och en stor hjälte för hela nationen.

General de Gaulle spelas av sexfaldigt Césarnominerade Lambert Wilson, bland annat känd för rollen som Jacques Cousteau i Jacques – Havets utforskare och som Merovingian i The Matrix 2, 3 och 4.

**** ”SPÄNNANDE PORTRÄTT AV EN STORARTAD KARAKTÄR, SOM OCKSÅ BERÄTTAR OM GENERALENS MÄNSKLIGA, SÅRBARA SIDOR” Filmeye.se

**** ”EN STARK FILM” Kulturbloggen

WILSON LEVERERAR EN SUVERÄN ROLLPRESTATION” Nöjesguiden

De Gaulle – officiell svensk trailer from Njutafilms/Studio S on Vimeo.