Studio S Entertainment Blåst på 60 sekunder (Blu-ray) - Studio S Entertainment

Studio S Entertainment

Omslag av Blåst på 60 sekunder (Blu-ray)

Förstora omslag

Originaltitel Gone in 60 Seconds
Genre Action, Blu-ray, Klassiker
Längd 1 tim 38 min
Land USA
Inspelningsår 1974
Regi H.B. Halicki
Skådespelare H.B. Halicki, Marion Busia, George Cole, James McIntyre, Jerry Daugirda
Artikelnr S1046
Release 2022-05-16
Omslag av Blåst på 60 sekunder (Blu-ray)

Blåst på 60 sekunder (Blu-ray)

KUNGEN AV
BILJAKTSFILMER!

430 000
BIOBESÖKARE I SVERIGE!

Mästertjuven Pace och hans laglösa team av fartdårar får i uppdrag att stjäla 48 dyrbara bilar åt en sydamerikansk gangsterboss. De har bara en vecka på sig, så det måste gå med en djävulsk fart. Kan någon snutbil hinna ifatt dem..?

BLÅST PÅ 60 SEKUNDER är en film av en sort som vi aldrig kommer få se igen. Under den världsberömda biljakten totalkvaddas 93 bilar. Och allt vi ser är på riktigt, utfört av stenhårda stuntmän som riskerar sina liv. Inget datatrams som i barnfilmerna i Fast and Furious-serien! De farligaste av alla stunts utfördes av legendariske H.B. Halicki, som dessutom gör huvudrollen och har skrivit, producerat och regisserat filmen. Ett av hans stuntnummer förpassade honom till sjukhuset, där han svävade mellan liv och död. Men han klarade sig (denna gång!) och fick vara med om hur hans film blev en megasuccé. 430 000 svenskar tokrusade till bion för att se filmen och i USA slog den ut James Bond!

”EN AV HISTORIENS BÄSTA BILJAKTSFILMER”
BLU-RAY.COM

”MYCKET BÄTTRE ÄN NYINSPELNINGEN”
Cinema Crazed

BONUSMATERIAL
* INTRODUKTION av Denice Halicki, fru till filmens regissör H.B. Halicki som omkom under ett filmstunt (3 min) * THE LIFE AND HIGH TIMES OF H.B. HALICKI: THE CAR CRASH KING. Dokumentär om tillkomsten av filmen (45 min) * KOMMENTARSPÅR med kameramannen Jack Vacek och klipparen Warner E. Leighton * TVÅ TRAILERS * BILDGALLERI * AFFISCHGALLERI