Studio S Entertainment Blågul fyrklöver med Jan Troells rekorddyra film, Johan Falk-regissörens krigssuccé och två Hasse Ekman - Studio S Entertainment

Studio S Entertainment

Blågul fyrklöver med Jan Troells rekorddyra film, Johan Falk-regissörens krigssuccé och två Hasse Ekman

”ÄNTLIGEN!”, kommer många utbrista när Studio S nu meddelar att Jan Troells omtalade 70-talskoloss ORKANEN nu är inköpt. Detta var en av de två filmer Troell gjorde i USA efter populariteten kring ”Utvandrarna” och ”Nybyggarna” (”Pionjärerna” 1974 med Gene Hackman och Liv Ullmann var den första) och var en av de dyraste hittills i Hollywoods historia. Ytterligare svensk representation har filmen i Troell-bekantingarna Sven Nykvist (foto) och Max von Sydow (roll).

Vår blågula fyrklöver innehåller också Guldbaggebelönade GRÄNSEN, regisserad av Richard Holm, som stått bakom hela fyra av Johan Falk-succéerna. Filmen hade biopremiär så sent som i januari 2011 och har tidigare funnits ute på dvd via ett annat bolag. Och slutligen fortsätter vi att förse alla tusentals Hasse Ekman-fans med ytterligare två alster, en som han regisserat och en som han skrivit manus till. Den minst sagt djärva krigsskildringen EXCELLENSEN spelades in mitt under andra världskriget och kritiserades häftigt från nazihåll, men i RESAN TILL DEJ är humöret desto gladare. Alice Babs gör huvudrollen och i ett sällsynt inhopp på vita duken ser (och hör, framför allt) vi Jussi Björling framföra bland annat Till havs.

Läs mer om varje film på avdelningen RELEASER INOM ETT HALVÅR.