Studio S Entertainment Augustirapsodi - Studio S Entertainment

Studio S Entertainment

Augustirapsodi

Nagasaki, 9 augusti, 1945. Klockan 11:01 vilar fortfarande lugnet över staden. Klockan 11:02 ligger över 50.000 uppbrända lik utspridda över gatorna.
46 år senare förbereder 80-åriga Kane minnet av dagen då hennes äkta man och hans skolelever förintades. Hennes fyra barnbarn är på besök i huset uppe i bergen och leker bekymmerslöst. En av dem har ”Brooklyn” tryckt över bröstet, än så länge ovetandes om ödeläggelsen som skedde precis i närheten. Snart anländer också Kanes brorson Clark – en amerikan. Det blir ett möte mellan tre generationer, mellan öst och väst och mellan hågkomsten av obeskrivliga fasor och försök till försoning. Samtidigt öppnar sig himlens portar och lösgör sin vrede i en storm som inte upplevts sedan det svarta regn som föll 1945.
Brorsonen spelas av Richard Gere, som lärde sig att tala japanska inför sin roll. Han är den ende västerlänning som någonsin medverkat i en Kurosawafilm.

TEXTNING: Svensk, dansk, norsk, finsk

***** ”Ett mästerverk! Bergman får ursäkta – om någon borde få den sjunde konstartens första Nobelpris så är det Kurosawa!” / Tidningen Vi

”En märkvärdig film av en stor mästare!” / Expressen

”Ett stort och gripande konstverk!” / Arbetet