Studio S Entertainment Astrid Lindgrens klassiker (4-disc) (DVD) - Studio S Entertainment

Studio S Entertainment

Omslag av Astrid Lindgrens klassiker (4-disc) (DVD)

Förstora omslag

Genre Boxar, Familjefilm, Klassiker, Svensk film
Längd 5 tim 43 min
Land Sverige
Inspelningsår 1953-1957
Regi Rolf Husberg , Stig Olin, Olle Hellbom.
Skådespelare Åke Grönberg, Eskil Dalenius, Sven Almgren, Björn Berglund och Åke Fridell, Lars-Erik Lundberg, Inger Axö, Elof Ahrle, Sigge Fürst, Stig Järrel, Hjördis Petterson, Leif Nilsson, Birgitta Hörnblad.
Artikelnr S720
Release 2017-10-02
Omslag av Astrid Lindgrens klassiker (4-disc) (DVD)

Astrid Lindgrens klassiker (4-disc) (DVD)

Här kan du köpa filmen: Discshop, Ginza, CDON eller Kvarnvideo.

.
DE ÄR HÄR NU! Äntligen ges Astrid Lindgrens älskade klassiker om Kalle Blomkvist och Rasmus ut för första gången på dvd! Filmerna som inte bara bjuder på massa spänning och skratt, utan som också är berömda för den odödliga frasen ”Fy bubblan!” och förstås för att ha introducerat rövarspråket!
Astrid ansvarade själv för manus till tre av filmerna och i en av rollerna ser vi en av Sveriges största barnstjärnor någonsin – fenomenet Eskil ”Rasmus” Dalenius!
Svenska Filminstitutet har restaurerat tre av filmerna och bland bonusmaterialet får ni inte missa den purfärska och unika intervjun med barnstjärnorna Eskil Dalenius och Sven Almgren så som de är i dag!
Kokalolasosfofinontot, helt enkelt!

Mästerdetektiven och Rasmus (1953)
En natt blir en professor och hans son kidnappade av skurkar som vill åt en ny uppfinning. Men tack och lov kommer mästerdetektiven Blomkvist till undsättning. Av Rolf Husberg med Lars-Erik Lundberg, Eskil Dalenius, Elof Ahrle och Sigge Fürst. BONUS: Biotrailer och bildgalleri.

Luffaren och Rasmus (1955)
Rasmus bor på ett barnhem och längtar efter att få ett riktigt hem. Besviken över att barnsökande föräldrar hellre vill ha lockhåriga flickor rymmer han och hamnar i ett skojfriskt äventyr med luffaren Paradis-Oskar. Av Rolf Husberg med Åke Grönberg och Eskil Dalenius. BONUS: Sjung med Rasmus och Oskar i ”Har ni hört den förskräckliga händelsen” och ”De’ ä’ någe’ visst me’ de’!”, biotrailer och bildgalleri.

Rasmus, Pontus och Toker (1956)
Rasmus och hans bästa vän Pontus blir vittnen till en silverstöld och upptäcks av tjuvarna. För att försäkra sig om pojkarnas tystnad kidnappar de Rasmus hund Toker. Av Stig Olin med Eskil Dalenius, Sven Almgren, Elof Ahrle och Stig Järrel. BONUS: Sjung med Rasmus i ”Karusellvisan”, njut av en nyinspelad intervju med Eskil Dalenius och Sven Almgren och spana in ett tjusigt bildgalleri.

Mästerdetektiven lever farligt (1957)
Det är sommar i Lillköping och Kalle & Co i Vita rosen utkämpar ett lekfullt krig mot sina fiender i Röda rosen. Men idyllen störs när en i gänget blir vittne till ett mord. Av Olle Hellbom med Leif Nilsson, Sven Almgren, Sigge Fürst och Nils Hallberg. BONUS: Sjung med Eva-Lotta i ”Kokalolasosfofinontot” och bildgalleri.