Studio S Entertainment ÄNTLIGEN VÅRAS DET FÖR HITLER PÅ DVD! - Studio S Entertainment

Studio S Entertainment

ÄNTLIGEN VÅRAS DET FÖR HITLER PÅ DVD!

Mel Brooks debutfilm som Oscarbelönades för Bästa manus och som blivit en av de stora komediklassikerna ges äntligen ut på dvd i Sverige!

Zero Mostel spelar en Broadway-producent på ruinens brant och hans revisor görs av Gene Wilder. Tillsammans finner de ut ett vattentätt (nåja) sätt att försnilla till sig en massa försäkringspengar, men bara under förutsättningen att nästa produktion blir ett jättefiasko. Och vad skulle då inte vara mindre gångbart än en musikal om führern himself, betitlad ”Springtime for Hitler”?! Men vad händer när den förmodade praktfloppen faktiskt blir en dundersuccé..?

Filmen ledde 2001 vidare till Broadwaysuccén ”The Producers” med Nathan Lane och Matthew Broderick i Mostel och Wilders roller, vilken spelades otroliga 2502 gånger, vann rekordmånga Tony-statyetter (tolv) och bäddade för 2005 års nyinspelning på bio, återigen med Lane & Broderick.

Brooks film är idag en klassiker, men var faktiskt ett fiasko överallt under 1960-talet – utom i Sverige! Efter att den floppat i Sverige under titeln ”Producenterna” kom någon ett par år senare på att man skulle ge den en ny chans under titeln ”Det våras för Hitler” – och storsuccén var ett faktum! Efter det fick alla (nästan) Mel Brooks-filmer heta något med ”Det våras…” här hemma!

Läs mer om våra kommande releaser här!

the-producers-1968