Studio S Entertainment King Kong (1976) (Blu-ray) - Studio S Entertainment

Studio S Entertainment

Omslag av King Kong (1976) (Blu-ray)

Förstora omslag

Genre Äventyr, Blu-ray, Retro Film, Skräck
Längd 2 tim 14 min
Land USA
Inspelningsår 1976
Regi John Guillermin
Skådespelare Jeff Bridges, Charles Grodin, Jessica Lange
Artikelnr RF5064
Release TBA
Omslag av King Kong (1976) (Blu-ray)

King Kong (1976) (Blu-ray)

LONG LIVE THE KING
DEN STÖRSTA KING KONG-FILMEN DIGITALT RESTAURERAD I 4K

HOLLYWOODS DYRASTE FILM! Detta var det faktum som basunerades ut när den kolossala nyinspelningen av KING KONG från 1933 släpptes lös i världen. Succén var gigantisk! I USA blev filmen nr 2 av alla 1976 års filmer (endast slagen av Rocky) och i Sverige sågs den av 460 000 biobesökare. Något som vare sig Peter Jacksons remake från 2005 eller de efterföljande CGI-jippona varit i närheten av. 1976 års version regerar därför att den inte bara får oss att uppleva skräck och spänning, utan också får oss att känna varma, starka känslor för jätteapan. Som trots ursprunget är den mest mänskliga i dramat!

PACKAD MED BONUSMATERIAL
KOMMENTARSPÅR med det sjufaldigt Oscarbelönade make up-geniet Rick Baker * KOMMENTARSPÅR med filmhistorikern Ray Morton, författare till boken King Kong – The History of a Movie Icon * THE MAKING OF KING KONG * ON THE TOP OF THE WORLD. Ny intervju med inspelningsledaren Brian Frankish och regiassistenten David McGiffert * WHEN THE MONKEY DIES, EVERYBODY CRIES. Ny intervju med produktionsassistenterna Jeffrey Chernov och Scott Thaler * MAYBE IN THEIR WILDEST DREAMS. Ny intervju med filmskulptören Steve Varner * THERE’S A BIG FOG BANK OUT THERE. Ny intervju med second unit-regissören Bill Kronick * FROM SPACE TO APES. Ny intervju med effektassistenten Barry Nolan * SOMETHING’S HAYWIRE. Ny intervju med skådespelaren Jack O’Halloran * BORTKLIPPTA SCENER * FÖRLÄNGDA SCENER* ORIGINALTRAILER * TV-REKLAM * RADIOREKLAM * TRE BILDGALLERIER