Studio S Entertainment The Ogglies - Welcome to Smelliville (Svensk titel ej bestämd) (Bio) - Studio S Entertainment

Studio S Entertainment

Omslag av The Ogglies – Welcome to Smelliville (Svensk titel ej bestämd) (Bio)

Förstora omslag

Originaltitel Die Olchis - Willkommen in Schmuddelfing
Genre Animerad film, Familjefilm
Land Tyskland / Belgien
Inspelningsår 2021
Regi Toby Genkel & Jens Møller
Release TBA
Omslag av The Ogglies – Welcome to Smelliville (Svensk titel ej bestämd) (Bio)

The Ogglies – Welcome to Smelliville (Svensk titel ej bestämd) (Bio)

SUCCÉ FÖR ”THE OGGLIES” UTE I EUROPA – NU ÄR DET SVERIGES TUR!

De kallas för ”Ogglier” och är lite annorlunda mot oss andra. De är småväxta, gröna, har tre runda horn på huvudet och färdas oftast på en flygande drake. Och så äter de sopor! Nu är hela denna familj på väg för att finna ett nytt hem och fastnar för den vackra och stillsamma småstaden Stinkköping? ”Stinkköping??!”, utropar ni! ”Hur kan en vacker liten stad heta Stinkköping?” Jo, för staden har ett stort problem. Deras soptipp stinker något alldeles förfärligt! ”Men då så”, tänker ni, ”då är det ju perfekt att ’Ogglierna’ flyttar in på tippen. De äter ju sopor!”. Och visst har ni rätt i det, men problemet är att de penninggalna Lady Mayoress och byggbossen Hammer inte vill ha ”Ogglierna” där, de planerar nämligen att jämna tippen med marken och ersätta den med en jättebyggnad. De nyinflyttades hem är alltså hotat, men tack och lov får de hjälp av Lady Mayoress desto trevligare son och hans vän Lotta att bekämpa de onda krafterna!

The Ogglies” har gjort succé på bio i Tyskland, Norge, Danmark, Spanien, Holland och fler andra länder. Nu kommer den även till Sverige, dubbad till svenska förstås!

Filmen bygger på de populära böckerna av Erhard Dietl som finns översatta till 13 olika språk och för regin svarar Toby Genkel och Jens Møller. Genkel har tidigare stått bakom en rad animerade succéer som ”Yakari: Djurens bästa vän”, ”Oooops! Var är Arken?” ”Hurra! Land i sikte!” och ”Storken Richard”. Jens Møller har regisserat flera avsnitt av ”Lego Star Wars”.