Studio S Entertainment 1984 (DVD/VoD) - Studio S Entertainment

Studio S Entertainment

Omslag av 1984 (DVD/VoD)

Förstora omslag

Genre Drama, Science Fiction
Längd 1 tim 30 min
Land Storbritannien, USA
Inspelningsår 1956
Regi Michael Anderson
Skådespelare Edmond O'Brien, Michael Redgrave, Jan Sterling
Artikelnr S671
Release 2018-06-13
Omslag av 1984 (DVD/VoD)

1984 (DVD/VoD)

Här kan du streama 1984:
SF Anytime Telia Filmbutiken

DVD eller Blu-ray finns att köpa på Discshop, Ginza, CDON eller Kvarnvideo.

.

STOREBROR SER DIG!
I framtiden härskar en liten elit oinskränkt över den kuvade massan. Överallt stirrar ledarens hotfulla ansikte ner från stora plakat. Via kameror kontrolleras undersåtarna dag som natt. Angivarna och spionerna finns överallt. De kan vara din granne, din bäste vän. Att visa känslor är förbjudet. Sexualitet är ett brott. Den fullständiga avhumaniseringen är snart total.

I denna framtid möter vi Winston Smith, anställd på Sanningsministeriet. Han är bara en i massan, tills den dag han träffar Julie och förälskar sig. Deras hemliga kärlek föder en dröm om frihet. En dröm om att göra uppror!

Detta är originalversionen av alla tiders mest berömda och hyllade dystopi, skriven av George Orwell 1949. Winston Smith spelas av Oscarbelönade Edmond O’Brien och för regin svarar Michael Anderson, vars ”Jorden runt på 80 dagar” Oscarbelönades för bästa film.

SCENER SOM BORRAR SIG IN I ÅSKÅDARENS HJÄRNA MED EN GLÖDGAD NÅLS OBARMHÄRTIGHET. 1984 ÄR EN ANDLIG KNOCKOUT! EN OFÖRGLÖMLIG FILM SOM ANGÅR VARJE MÄNNISKA
Sydsvenska Dagbladet

MER SPÄNNANDE ÄN NÅGON THRILLER” Expressen

OTÄCKT SKICKLIGT” Aftonbladet