Ser mailet konstigt ut? Läs det direkt i webbläsaren istället!
Studio S
none
NYHETER FRÅN STUDIO S ENTERTAINMENT: MARS 2017  

MARS MED STUDIO S ENTERTAINMENT!


PÅ BIO!

Studio S började månaden med EN VÄLDIG VÄNSKAP, har man inte sett den och bor i någon av de större städerna får man skynda sig nu! Landsortsbiografer i landets norra eller sydligaste delar har den fortfarande att se fram emot! Mindre mys och mer hemskheter bjuder vi sedan på i INCARNATE, premiär 31 mars. Exorcism med Aaron Eckhart för den hugade!
Läs mer om alla kommande biofilmer här!


PÅ DVD, BLU-RAY OCH VOD!
Boxar, boxar, boxar! För alla som inte kan få nog av Hasse Ekman kommer nu Guldkorn vol. 2 med sex "nya" filmer, varav fem för första gången släppta på DVD. Vi har även en box med Arne Sucksdorffs samlade verk OCH Den stora serieboxen!
Läs mer om alla nya DVD här och alla kommande här!

För mer information besök vår hemsida www.studiosentertainment.se.

 

 

/ Trevlig filmmånad önskar vi på Studio S!

BÄSTSÄLJARE JUST NU:    FLYKTEN MOT FRIHETEN


    DAGEN EFTER DENNA


    OPERATION OVERLORD


    JULIETA


    THE GIRL WITH ALL THE GIFTS

AKTUELLT

none

HASSE EKMAN - GULDKORV VOL. 2 - På DVD 27 mars!
(Sverige, 1944-1960)

Hasse Ekman framstod som något av ett fenomen under sin långa, produktiva karriär. Nyskapande och orädd var han en filmisk pionjär på många områden. Han skrev manus, regisserade och skådespelade och lyckades vilken genre han än gav sig på. Trots detta hamnade han ofta i skuggan av Ingmar Bergman och inte förrän de senaste åren har hans filmgärning höjts till de proportioner som den förtjänar. 2015 visades tio av hans filmer i en retrospektiv på Museum of Modern Art i New York, en ära som förunnats få svenskar.

Studio S är stolta över att få följa upp framgången med Hasse Ekman guldkorn 1 med volym 2. Åter har vi samlat sex av hans bästa filmer i en box fylld av filmmagi. Fem av dem ges ut på dvd för första gången.

Innehåller:
En dag skall gry (1944)
Vandring med månen (1945)
Möte i natten (1946)
Sjunde himlen (1956)
Himmel och pannkaka (1959)
På en bänk i en park (1960)

none

ARNE SUCKSDORFF - SAMLADE VERK - På DVD 27 mars!
(Sverige, 1940-1972)

Den svenska filmhistorien har fostrat många fina dokumentärfilmare, men Arne Sucksdorff (1917-2001) är tveklöst den största av dem alla. Sucksdorff levde långa perioder i Sydamerikas djungler och han fick också rykte om sig på 1940-talet som en av världens absolut främsta naturfilmare. Kortfilmen Människor i stad, en poetisk skildring av en sommardag i Stockholm, kom att bli den första svenska filmen att belönas med en Oscar. Flera av hans övriga kortfilmer ses än idag som några av historiens mest anmärkningsvärda och har bland annat prisats på världens tre största filmfestivaler i Cannes, Berlin och Venedig. Första långfilmen, Det stora äventyret, tog även hem en imponerande dubbel av priser i både Cannes och Berlin.

Innehåller:
Det stora äventyret (1953)
En djungelsaga (1957)
Pojken i trädet (1961)
Sjunde himlen (1956)
Mitt hem är Copacabana (1965)
På jordens baksida (1972)
Kortfilmer (1940-1953)

 

none

DEN STORA SERIEBOXEN - På DVD 27 mars!
(Sverige, 1947-1957)

91:an Karlsson, Åsa Nisse och Lille Fridolf – många är de älskvärda figurer som under 1940- och 1950-talet hoppade fram och tillbaka mellan seriestrippen och långfilmen.

Studio S presenterar här ytterligare en brokig skara gubbar. Som Elov Perssons filosoferande latmask Kronblom i två filmer där han går på kollisionskurs med allt från Krångelsverige till sitt rivjärn till svärmor, Axel Bäckmans flinka uppfinnare Påhittiga Johansson i färd med att modernisera det hårdkokta ägget, samt Rit-Olas Biffen och Bananen i tre filmer tävlandes på cykel, på häst och till fots. Som om det inte vore nog syns här också fint folk såsom Gustaf V, Gustaf VI Adolf (både som kronprins och kung) samt prins Bertil.

Fem av de sex filmerna i denna vår kungligaste box släpps för första gången på dvd.

Innehåller:
Kronblom (1947)
Kronblom kommer till stan (1949)
Påhittiga Johansson (1950)
Biffen och Bananen (1951)
Blondie, Biffen och Bananen (1952)
Klarar Bananen Biffen? (1957)

 

none

FRÄMLINGEN - Ute nu på DVD!
(USA, 1946)

Efter att ha skapat två av alla tiders bästa filmer, Citizen Kane och De magnifika Ambersons, regisserade Orson Welles thrillern Främlingen, och visade sig bemästra även denna genre till fulländning.

Edward G. Robinson spelar en nazijägare på jakt efter den ökände Franz Kindler (Orson Welles), en av de högst ansvariga bakom folkmordet på judarna. Nu lever han ett lugnt liv under falsk identitet som historieprofessor och ska just till att gifta sig med en domares dotter (Loretta Young). Den enda som kan leda honom till Kindler är en före detta nazikumpan, men innan det hinner ske hittas denne mördad…

FRÄMLINGEN var Orson Welles största publikframgång som regissör och är en visuell filmfest av yppersta klass. Filmen presenteras nu i restaurerad form, utförd av The Library of Congress utifrån första generationens 35mm-material.

Bonusmaterial:
- DEATH MILLS (1945, 21 min). Informationsfilm om nazisternas koncentrationsläger som producerades av Billy Wilder. Delar av denna film finns med i ”Främlingen”.
- ORSON WELLES’S WARTIME RADIO BROADCASTS. Fyra kompletta program som exemplifierar Welles briljanta sätt att blanda propaganda och underhållning, inspelade mellan 1942-46.
- KOMMENTARSPÅR av historikern Bret Wood.
- ORIGINALTRAILER.

none

DAGENS EFTER DENNA - Ute nu DVD!
(Frankrike, 2016)

Filosofiläraren Nathalie närmar sig de sextio när hennes behagliga liv plötsligt tar en kraftig vändning. Hennes bokförlag visar tydligt att de vill bli av med henne, modern blir allt sjukare och hennes man avslöjar att han har en älskarinna och ämnar flytta ihop med henne. Allt mer tyr sig Nathalie till sin favoritelev, den desto yngre och radikale akademikern Fabien, i ett försök att finna en ny inriktning på sitt liv. Ett liv som hon i alla år trott att var utstakat ända från vaggan till graven…

"Isabelle Huppert gör en av sina bästa roller någonsin i den melankoliska och Silverbjörnen-belönade Dagen efter denna, regisserad av Mia Hansen-Løve som ”cementerar sin ställning som Frankrikes mest spännande filmskapare” - FLM

SILVERBJÖRNEN I BERLIN - BÄSTA REGI


BESÖK OSS PÅ FACEBOOK OCH TWITTER!

BIO:facebook DVD & VOD:facebooktwitter

 

Studio S Entertainment
David Bagares gata 24
111 38 Stockholm
Telefon: 08-21 08 04