Ser mailet konstigt ut? Läs det direkt i webbläsaren istället!
Studio S
none
NYHETER FRÅN STUDIO S ENTERTAINMENT: MAJ 2017  

MAJ MED STUDIO S ENTERTAINMENT!


PÅ BIO!

Vi släppte den storslagna KUNGENS VAL med Jesper Christensen i huvudrollen i april och den kan fortfarande ses på bio! Den italienska kritiker- och publiksuccé VAD DÖLJER DU FÖR MIG? har nu slagit igenom i Sverige - missa inte denna mysiga och spännade film om en middag blant vänner som spanar ur i ett social experiment, en kväll som ingen av dem någonsin kommer att glömma…

Det danska dramat VÅR TID SKA KOMMA släppas förra veckan med Sofie Gråbøl och Lars Mikkelsen i huvudrollerna i historien om de oskiljaktiga bröderna Elmer och Erik som hämner på fosterhemmet Gudbjerg i 1967. I denna avkrok härskar rektor Fredrik Heck med oinskränkt makt över fosterhemmet med målet att förvandla bångstyriga pojkar till lydiga medborgare – med alla medel.

Till sommar kommer även det franska dramat FÖR MIN DOTTERS SKULL med Daniel Auteuil i den sanna historien om en pappas 30-åriga kamp för att få sin dotters mördare inför rätta.
Läs mer om alla kommande biofilmer här!


PÅ DVD, BLU-RAY OCH VOD!
På DVD-sidan har vi den här månaden en jäkla massa UNGAR! Både rännstensungar och rackarungar - kul för stor och liten! För de mer hårdföra har vi Steven Seagal som ond diktator och två gånger asiatisk undehållande action! Läs mer om alla nya DVD här och alla kommande här!

För mer information besök vår hemsida www.studiosentertainment.se.

 

/ Trevlig filmmånad önskar vi på Studio S!

BÄSTSÄLJARE JUST NU:    DON'T KILL IT


    DAGEN EFTER DENNA


    THE BURNING


    JULIETA


    ARNE SUCKSDORFF: SAMLADE VERK

AKTUELLT

none

RÄNNSTENSUNGAR - UTE NU PÅ DVD!
(Sverige, 1944)

Åtskilliga filmälskare har genom tiderna gråtit till den hjärtslitande historien om den rullstolsburna Ninni (Birgitta Hoppeler) som sjunger ”I min lilla, lilla värld av blommor” medan hon tåligt bär sitt lidande.

Efter att hennes föräldrar gått bort bor Ninni hos den fattige konstnären Johan Fahlén (Adolf Jahr) som kämpar för att få ihop pengar till hennes operation. En elak skvallertant och hot om vräkning och barnhemsplacering gör deras liv svårt, men traktens rännstensungar kommer till deras räddning.

Filmen tillhör våra tidigaste barnfilmsklassiker och är en så omtyckt historia att den nyinspelades 1974. Ha näsduken nära till hands!”Rännstensungar har hjärta och klappande puls” - Göteborgs-Posten

”Nioåriga Birgitta Hoppeler är en förtjusande och hjärtevinnande liten barnunge” - Expressen

 

none

KAR DE MUMMAS RACKARUNGAR - UTE NU PÅ DVD!
(Sverige, 1938)

TVÅ ÅR I VARJE KLASS & SIGGE NILSSON OCH JAG

Den legendariske revymakaren och kåsören Kar de Mumma satte under flera decennier sin prägel på det svenska nöjeslivet. Redan i 20-årsåldern fick han stor framgång med ungdomsböckerna Två år i varje klass och Sigge Nilsson och jag som med både humor och värme beskrev hans egen skoltid som vanartig elev i 1910-talets Stockholm. Böckerna blev film 1938 i regi av lustspelsmästaren Sigurd Wallén och publik i alla åldrar strömmade till.

Filmerna kretsar kring bröderna och busfröna Putte (Åke Johansson) och Sigge (Sven-Eric Gamble) som ständigt utsätter sina stackars lärare för fantasifulla rackartyg. Men innerst inne har de hjärtan av guld.

”Man kan tryggt sända alla ungdomar mellan fem och åttio år att ha hjärtans roligt åt denna film”
- Aftonbladet, om Två år i varje klass

”Publiken vrålade av skratt åt alla rackartyg” - ND, om Sigge Nilsson och jag

none

THE PERFECT WEAPON - UTE NU PÅ BLU-RAY OCH DVD!
(USA, 2016)

STEVEN SEAGAL SOM DIKTATOR I NY SCI FI-ACTION AV SVENSKE TITUS PAAR

År 2045. Efter tredje världskriget har USA förvandlats till en totalitär stat styrd med järnhand av dess diktator (Steven Seagal). Alla fiender till staten elimineras av regeringens elitmördare – utan rättegång och direkt på plats. Den bäste av dem alla är Condor (Johnny Messner). Men när han misslyckas att döda en oppositionsledare blir han själv uppsatt på diktatorns dödslista. Plötsligt vänds alla forna kollegors vapen mot honom och en skoningslös människojakt tar sin början…

Steven Seagal axlar om från hjälte till ond diktator i det nya sci fi-rafflet THE PERFECT WEAPON. För regin svarar Titus Paar, Norrköpingsgrabben som nu gör karriär i Hollywood.

”Tight rulle med fin action. För alla fans av Segal är den givetvis ett måste!”
- Fredrik Liljegren, Tellusfilm

 

none

 

SKINHEAD - UTE NU PÅ DVD!
(Frankrike, 2015)

FILMEN SOM STOPPADES I DELAR AV FRANKRIKE PÅ GRUND AV BRÅK OCH MORDHOT

Bland franska skinheads är Marco en av de mest ökända. Beväpnad med sitt hat är han ständigt ute efter araber och judar att misshandla, och det med en sådan råhet att även hans likasinnade fruktar honom. Men efter att ha levt i tretton år som skinhead börjar Marco förändras. Våldet ger honom ingen kick längre. Kanske är det dags att slå om kurs i livet? Men när Marco så sakta börjar byta sida vänds alla hans vänner emot honom och han får själv känna på hur det är att vara den hatade och jagade…

SKINHEAD är inspirerad av sanna händelser och har rört upp starka känslor i Frankrike. På grund av alla trakasserier och mordhot som filmteamet och flera biografägare utsattes för valde filmbolaget att skära ner antalet premiärbiografer från 150 till 60 för att kunna garantera säkerheten.

”Som en hård spark i magen. Måste ses!” - Cinevue

”Modig och våldsamt om ett ämne som få vågar röra"”- The Hollywood Reporter

none

LIFE, ANIMATED - UTE NU PÅ DVD!
(USA, 2016)

OSCARNOMINERAD BÄSTA DOKUMENTÄRFILM

När Owen Suskind är tre år slutar han plötsligt att tala och börjar uppföra sig konstigt. Förtvivlat bevittnar familjen hur han bit för bit förs bort till autismens tysta värld. Men när allt hopp verkar vara ute kommer oväntad hjälp – från den lilla sjöjungfrun, Peter Pan och Mowgli! Owen älskar Disneyfilmer och kan alla repliker utantill, så när familjen går över till att prata ”Disneyspråk” med honom får de en värdefull belöning – nyckeln till hur man låser upp Owens tankevärld…

LIFE, ANIMATED bygger på den uppmärksammade boken av Owens pappa, den Pultizerpris-vinnande journalisten Ron Suskind, och är regisserad av Oscarbelönade Roger Ross Williams. Filmen har nominerats till en Oscar och bland annat belönats med priset för Bästa regi (dokumentär) i Sundance.

”Oerhört inspirerande och gripande" - SVT Gomorron Sverige

”Vacker och rörande” - SVT Kulturnyheterna

none


OPERATION CHROMITE - UTE NU PÅ BLU-RAY OCH DVD!
(Sydkorea, 2016)

25 juni 1950. Sydkorea är ett land lamslaget av skräck efter att ha invaderats av nordkoreanska trupper, stödda av Sovjet. Sydkorea stöds i sin tur av USA under ledning av general MacArthur. På order av honom sänds åtta specialtränade soldater ut på hemligt uppdrag bakom Nordkoreas linjer för att finna ut var fiendens sjöminor placerats. Om det näst intill omöjliga uppdraget lyckas kommer MacArthur ge klartecken för en gigantisk landstigning i kuststaden Inchon…

OPERATION CHROMITE är en storslagen krigsfilm om invasionen av Inchon, som efter Dagen D anses vara historiens största och mest lyckade landstigning. MacArthur spelas av Liam Neeson, som med de tre Taken-succéerna cementerat sin ställning som en av vår tids största actionstjärnor.

”Liam Neeson i en stark krigsfilm med skicklig action” - The Film Stage

”Tät och spännande krigsfilm i snabbt tempo” - The Seattle Times

”Explosiv action” - Empire

none

OPERATION MEKONG - UTE NU PÅ BLU-RAY OCH DVD!
(Kina/Hongkong, 2016)

EN AV 20 DE STÖRSTA KINESISKA FILMERNA NÅGONSIN!

På morgonen den 5 oktober 2011 anfölls två handelsfartyg på Mekongfloden, en av Asiens största floder. Båda besättningarna mördades och dumpades i floden, och 900 000 amfetaminpiller hittades senare på platsen. Fartygen var på väg genom det livsfarliga och laglösa område som kallas Gyllene triangeln och som förbinder länderna Thailand, Burma och Laos. Här styr gerillagrupper med järnhand. De livnär sig på att odla enorma mängder opium som smugglas ut genom Thailand och förstör livet för fler och fler människor i världen varje år. Kommissarie Gao Gang (Zhang Hanyu) vid den kinesiska polisen tar sig an det omöjliga uppdraget att ställa de skyldiga till ”Mekong-massakern” inför rätta. Med sig har han den blint hämndlystne underrättelseofficeren Fang Xinwu (Eddie Peng), vars fru föll offer för drogkartellerna. Spåren leder dem till Naw Khar (Pawarith Monkolpisit), en hänsynslös drogbaron vars högkvarter ligger djupt inne i Gyllene triangelns djungler, där ingen laglydig medborgare har satt sin fot på över 60 år…

Operation Mekong, som är inspirerad av de sanna händelserna 2011, är en sanslöst underhållande actionfilm som inte utan anledning kraschade in bland de 20 mest sedda filmerna i Kina någonsin hösten 2016. Den har spelat in över 170 miljoner dollar världen över och för regin står Dante Lam, en riktig actionmästare från Hong Kong, internationellt känd för bland andra ”Beast Stalker” och ”That Demon Within”.


BESÖK OSS PÅ FACEBOOK OCH TWITTER!

BIO:facebook DVD & VOD:facebooktwitter


Studio S Entertainment

David Bagares gata 24
111 38 Stockholm
Telefon: 08-21 08 04