Studio S Entertainment

Omslag av The Philadelphia Experiment (Blu-ray/VoD)

Förstora omslag

Genre Action, Blu-ray
Land USA
Inspelningsår 1984
Regi Stewart Raffill
Skådespelare Michael Paré, Nancy Allen, Eric Christmas, Bobby Di Cicco
Artikelnr S928
Release 2021-02-22
Omslag av The Philadelphia Experiment (Blu-ray/VoD)

The Philadelphia Experiment (Blu-ray/VoD)

SCIENCE FICTION-SUCCÉN PRODUCERAD AV JOHN CARPENTER – NU FÖR FÖRSTA GÅNGEN PÅ BLU-RAY I SVERIGE!

1943 inleder den amerikanska flottan en serie experiment som ska göra fartygen osynliga för fiendens radar. Experimenten går över förväntan. Men glädjen förbyts snart i chock när två officerare på ett av fartygen, David och Jim, plötsligt försvinner i tomma intet. Utan att veta om det har vetenskapsmännen råkat öppna ett tidshål i atmosfären, vilket resulterat i att de två officerarna slungats 40 år framåt i tiden. Deras ankomst registreras av förbryllade FBI-agenter, som inleder en klappjakt på de mystiska inkräktarna över hela USA. Allt David och Jim önskar är att ta sig tillbaka till 1943, innan tidshålet sluts igen och de blir fångade i framtiden för alltid…

THE PHILADELPHIA EXPERIMENT är producerad av skräcklegenden John Carpenter och blev många Sci Fi-diggares favorit under 1980-talet. 1993 kom en uppföljare och 2012 var det dags för en remake.

I huvudrollerna ser vi Michael Paré från Walter Hills ”Streets of Fire” och Nancy Allen, känd främst från dåvarande maken Brian De Palmas ”Carrie”, ”Blow Out” och ”Dressed to Kill”.