Studio S Entertainment

Omslag av The Last Movie

Förstora omslag

Genre Drama, Klassiker
Land USA
Inspelningsår 1971
Regi Dennis Hopper
Skådespelare Dennis Hopper, Peter Fonda, Kris Kristofferson, Tomas Milian, Sam Fuller, Michelle Phillips, John Philip Law, Sylvia Miles, Dean Stockwell, Russ Tamblyn
Artikelnr S986
Release Q4, 2020
Omslag av The Last Movie

The Last Movie

EN AV HISTORIENS MEST MYTOMSPUNNA FILMER. STOPPAD 1971 OCH ALDRIG VISAD IGEN… TILLS NU!

Ett filmteam från Hollywood åker till en avlägsen peruansk by för att spela in en västernfilm. När produktionen är över och teamet packar ihop stannar stuntmannen Kansas (Dennis Hopper) kvar i landet. Platsen där de spelade in tas över av de lokala indianerna, som återskapar en ritualistisk version av produktionen – med Kansas som deras offer.

Två år efter sin sensationella regidebut med ”Easy Rider” (1969) följde Dennis Hopper upp succén med ”The Last Movie”. Men tyvärr var det stort sett ingen som fick se vilken lysande film det var. Efter att den haft världspremiär under filmfestivalen i Venedig 29 augusti (där den vann ett pris) hamnade Hopper och Universal i bråk om hur den slutgiltiga versionen av filmen skulle se ut. Ett bråk som skulle komma att pågå i ett halvt decennium och som fortsatte även efter Hoppers död 2010.

Under tiden växte ”The Last Movie” till att bli filmhistoriens mest mytomspunna film. Hoppers verk blev filmen som alla filmälskare kände till – men ingen hade sett.

Först nu släpps den äntligen fri, till glädje för en hel värld av filmfans som nu får sin nyfikenhet stillad – efter ett halvt decennium!

Studio S släpper givetvis filmen i Dennis Hoppers originalversion. Restaurerad till perfektion.