Studio S Entertainment

Omslag av The Golden Glove (Svensk titel ej bestämd) (Bio)

Förstora omslag

Originaltitel Der goldene Handschuh
Genre Drama
Land Tyskland
Regi Fatih Akin
Skådespelare Jonas Dassler, Margarete Tiesel, Katja Studt, Marc Hosemann
Artikelnr S912
Release BIOPREMIÄR 2019-12-25
Omslag av The Golden Glove (Svensk titel ej bestämd) (Bio)

The Golden Glove (Svensk titel ej bestämd) (Bio)

ÄLSKAD OCH HATAD… FATIH AKINS NYA FILM VAR ÅRETS MEST OMTALADE FILM PÅ BERLINFESTIVALEN!

För sin förra film, ”Utan nåd” (från Studio S), förärades den tyske regissören och kritikerfavoriten Fatih Akin en Golden Globe för Bästa utländska film. I Cannes belönades dessutom Diane Kruger för Bästa kvinnliga huvudroll.

När Fatih Akin i år bjöds in att tävla om Guldbjörnen i Berlin (ett pris han tidigare vunnit för ”Mot väggen”) var jublen inte höga. Inte buropen heller för den delen. Och definitivt inte snarkningarna. Däremot hördes ljudet av många skor som resolut klampade ut ur lokalen.

THE GOLDEN GLOVE är namnet på Akins film, liksom på den sjaskiga 70-talsbar i Hamburg där en stor del av filmen utspelas. Det är här som den märkligt vanställde och aggressive suputen Fritz Honka finner sina offer, som liksom honom befinner sig på gyttjenivå i den sociala stegen, vilka han lockar hem till sin ännu sjaskigare lägenhet för sprit, sex – och avlivning.
THE GOLDEN GLOVE kan ses som en korsning mellan ”Barfly” och kultfilmen ”The Greasy Strangler”. Men eftersom filmen bygger på sanna händelser kan den också ses som ren och skär skräck.

Fatih Akin är en regissör som aldrig fegar ur. THE GOLDEN GLOVE är oerhört realistisk och svår att ta till sig för känsliga personer. Men de öppensinnade som inte flydde hals över huvud från filmen kunde bevittna en ytterst välspelad och mustig film med lysande scenografi och foto. Garanterat oförglömlig, oavsett vad man tycker om den!