Studio S Entertainment

Omslag av The Dead Zone (Blu-ray)

Förstora omslag

Genre Blu-ray, Skräck
Land USA/Kanada
Inspelningsår 1983
Regi David Cronenberg
Skådespelare Christopher Walken, Martin Sheen, Brooke Adams, Tom Skerritt, Herbert Lom, Anthony Zerbe, Colleen Dewhurst
Artikelnr S854
Release 2019-06-26
Omslag av The Dead Zone (Blu-ray)

The Dead Zone (Blu-ray)

EN AV STEPHEN KINGS BÄSTA FILMER – FÖR FÖRSTA GÅNGEN PÅ BLU-RAY I SVERIGE!

”The Shing”, ”Carrie”, ”Lida” och så förstås THE DEAD ZONE. Där har ni de fyra filmer som oftast brukar nämnas som de främsta Stephen King-filmatiseringarna i skräckgenren.

Manuset skrevs av Stephen King (vilket han sällan brukar göra), för regin svarade självaste David Cronenberg och rollistan upptogs av namn som Christopher Walken, Martin Sheen och Brooke Adams.

Walken spelar Johnny Smith, en lärare som råkar ut för en bilolycka och hamnar i koma. Mot alla odds vaknar han upp efter fem år och upptäcker att han fått en ny förmåga. Bara genom att vidröra en människa kan han förutse dennes fortsatta liv och därigenom förändra framtiden.
En dag blir han kontaktad av en senator (Martin Sheen) som vill att han hjälper honom med dennes valkampanj. Men när han trycker senatorns hand ser han en vision av honom som en framtida Hitler som planerar att utlösa ett tredje världskrig.

Johnny har nu två valmöjligheter: Att låtsas som om han inte vet någonting, eller att mörda senatorn för att förhindra ett förödande kärnvapenkrig…