Studio S Entertainment

Omslag av (Sökarna) – 25-årsjubileumsutgåva 2 Disc (Blu-ray)

Förstora omslag

Genre Action, Blu-ray, Klassiker, Svensk film
Land Sverige
Inspelningsår 1993
Regi Daniel Fridell, Peter Cartriers
Skådespelare Liam Norberg, Ray Jones IV, Thorsten Flinck, Malou Bergman, Jonas Karlsson, Musse Hasselvall, Percy Bergström, P.G. Hylén, Nina Lindén, Örjan Ramberg, Marika Lindström, Yvonne Schaloske, Christer Söderlund, Fredrik Ohlsson
Textning Svenska, Danska, Norska, Finska, Engelska
Artikelnr S804
Release MAJ 2018
Omslag av (Sökarna) – 25-årsjubileumsutgåva 2 Disc (Blu-ray)

(Sökarna) – 25-årsjubileumsutgåva 2 Disc (Blu-ray)

”Pang. Bom. Krasch. (Sökarna) är en förbannad film, en snabb hetsig adrenalin-chock som drar igång till bultande rytmer och håller åskådaren i sitt grepp till det bittra slutet.” / Jens Petersson, AFTONBLADET

(Sökarna) slog ner som en bomb på de svenska biograferna för 25 år sedan! Den svenska filmhistorien hade aldrig sett maken till en mer kompromisslös ungdomsfilm än Daniel Fridells och Peter Cartriers debut. Filmbranschen förstod sig inte på dem, kritikerna var arga, flera riksdagsledamöter ville stoppa filmen, tiningarna varnade ungdomar, censuren klippte och anmälde även filmen för olaga våldsskildring till justitiekanslern.

Historien om värstingen Jocke som gick från att gå lös på löst folk i ett surrealistiskt ”nästan-Stockholm” till att göra karriär i den undre världen tilltalade däremot en hel generation ungdomar.

(Sökarna) är en mytomspunnen kultklassiker där citatvänliga oneliners står som spön i backen.

Studio S är stolta att till filmens 25-årsjubileum presentera den i all sin råa charm. Oklippt och nyscannad i 4k samt en bonusskiva fullproppad med unikt extramaterial. ”Han e luuung!” säger vi också.