Studio S Entertainment

Omslag av Smaken av hunger (DVD)

Förstora omslag

Genre Drama
Land Danmark
Inspelningsår 2021
Regi Christoffer Boe
Skådespelare Nikolaj Coster-Waldau, Katrine Greis-Rosenthal, Charlie Gustafsson, Nicolas Bro
Artikelnr S1069
Release 2021-10-25
Omslag av Smaken av hunger (DVD)

Smaken av hunger (DVD)

FRÅN FYLLEFEST TILL MATFEST – DEN NYA SUCCÉFILMEN FRÅN MANUSFÖRFATTAREN BAKOM EN RUNDA TILL ÄR HÄR!

Välkomna till Malus, den nya stjärnan på det kulinariska himlavalvet i Danmark. Restaurangen drivs av Carsten och Maggie, som inte bara ägnar maten stor kärlek och omtanke, utan också varandra och sina barn. Lyckan skulle vara komplett om de också kunde nå sitt drömmål, nämligen att få en Michelinstjärna, vilket de själva och de andra runt det hypade stället tror att kommer ske snart. Men när målet är som närmast får Carsten ett SMS från ett okänt nummer som förändrar allt till kaos. Där står: ”Din fru älskar en annan”.

SMAKEN AV HUNGER är skriven av Tobias Lindholm som även författade manuset (tillsammans med Thomas Vinterberg) till Oscarbelönade ”En runda till” och ”Jakten”. Två av Danmarks mest framgångsrika filmer på 2000-talet, både hemma och utomlands. Att den nya filmen gick rakt in som 1:a på biotoppen i Danmark i våras var ingen överraskning. Regissör är Christoffer Boe som gjorde ”Spies & Glistrup” från Studio S.

Maten spelar givetvis en viktig del av filmen. Räkna med att det kommer vattnas rejält i munnen när ni ser den. Huvudrollerna görs av Nikolaj Coster-Waldau, som vi främst känner igen som Jaime Lannister i ”Game of Thrones”, och Katrine Greis-Rosenthal, också hon välbekant från en tv-serie, nämligen ”Sjuksystrarna från Fredenslund”. Svensk representation har filmen av Charlie Gustafsson, som slog igenom med den manliga i huvudrollen i ”Vår tid är nu”.