Studio S Entertainment

Omslag av Shepherds and Butchers (Svensk titel ej bestämd)

Förstora omslag

Genre Drama
Land USA/Sydafrika/Tyskland
Inspelningsår 2016
Regi Oliver Schmitz
Skådespelare Steve Coogan, Andrea Riseborough, Garion Dowds
Artikelnr S659
Release 2017-09-25
Omslag av Shepherds and Butchers (Svensk titel ej bestämd)

Shepherds and Butchers (Svensk titel ej bestämd)

DUBBELT OSCARNOMINERADE STEVE COOGAN SOM ADVOKAT WEBBER I RÄTTEGÅNGSFALLET SOM ÄNDRADE HISTORIEN

Sydafrika 1987. Efter att den vite och blott 19-årige fångvaktaren Leon gjort sig skyldig till att skjuta ihjäl sju svarta fångar i en skur av kulor tycks utgången av den kommande rättegången vara given. Dödsstraff! Motvilligt åtar sig advokaten John Webber fallet, som enligt alla bedömare är omöjligt att vinna. Men är det verkligen det? Snart inser Webber att arbetet i landets mest ökända fängelse innebar ett stort trauma för Leon, som först gavs möjligheten att bli god vän med fångarna och därefter tvingades att vara delaktig i deras avrättningar. Webber ser nu sin möjlighet att ställa hela systemet med lagligt sanktionerade mord inför rätta. Hur kan en man påtvingas en dubbelroll som både herde och slaktare?

SHEPHERDS AND BUTCHERS är en både spännande och omskakande domstolsthriller byggd på sanna händelser som kom att ändra historien.

Huvudrollen som advokat Webber spelas av Steve Coogan som vi senast såg mot Judi Dench i den väldigt omtyckta ”Philomena”. För den filmen blev Coogan Oscarnominerad för både Bästa huvudroll och Bästa manus.